Surpriză la urne. Pe cine ar alege românii dacă duminica viitoare ar...

Surpriză la urne. Pe cine ar alege românii dacă duminica viitoare ar fi alegeri parlamentare

0
DISTRIBUIȚI

alegeri

Paradox în ultimul sondaj realizat de Sociopol. Dacă duminica viitoare ar fi alegeri parlamentare, cei mai mulţi dintre românii chestionaţi declară că ar vota tot cu PSD (35%), deşi majoritatea (73%) este de părere că ţara se îndreaptă spre o direcţie greşită.

Astfel, PSD ar obţine 35% din voturi, dacă duminica viitoare ar fi alegeri parlamentare, arată sondajul realizat de Sociopol, prezentat de Mediafax. Cercetarea arată şi că PNL ar obţine 19%, ALDE – 10%, iar USR – 8%.

Potrivit sondajului Sociopol, 13% dintre cei chestionaţi ar vota cu partidul fondat de fostul premier Dacian Cioloş, 4% cu UDMR, 3% cu Pro România, partidul lui Victor Ponta, tot 3% s-ar îndrepta spre PMP şi câte 1% către PRU, PNŢ-CD 1% sau Independenţi.

De cea mai mare încredere se bucură Raed Arafat, şeful DSU – 59%, Klaus Iohannis – 33% şi Gabriela Firea – 26%.


În sondaj apare şi Laura Codruţa Kovesi, cu un grad de încredere de 25%, dar şi Mircea Diaconu – 23%, Dacian Cioloş – 22%, Călin Popescu-Tăriceanu – 20%, Corina Creţu – 20%, Mugur Isărescu – 19%, Liviu Dragnea – 15%, Victor Ponta -13%, Viorica Dăncilă – 13%, Traian Băsescu – 12% şi Ludovic Orban – 8%.

73% dintre cei chestionaţi au spus că România, în momentul de faţă, se îndreaptă într-o direcţie greşită, în timp ce 14% consideră că direcţia este una bună, 13% preferând să nu se pronunţe.

Cei mai mulţi, 60% dau vina pe situaţia politică din ţară. 2% au răspuns că ţara noastră se îndreaptă într-o direcţie greşită din cauza situaţie economice.

Sondajul a fost realizat în perioada 7-20 august, pe un eşantion de 1.005 persoane din populaţia adultă neinstituţionalizată a României. Tipul eşantionului a fost unul „stratificat bistadial cu o selecţie probabilistică a gospodăriilor (aleatoriu simplu) şi a persoanelor (metoda «cea mai tânără persoană din gospodărie»)”. Datele au fost culese prin interviuri telefonice, iar marja de eroare, la un nivel de încredere de 95%, este de +/- 3.3%. Sociopol este institutul coordonat de sociologul Mirel Palada.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.