Sute de copii din Timiș, abuzați de părinți în primele șase luni...

Sute de copii din Timiș, abuzați de părinți în primele șase luni din acest an

0
DISTRIBUIȚI

Statistici alarmante făcute publice de reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș. Aproape 400 de copii din județ au fost abuzați de cei care le-au dat viață, doar în primele șase luni ale acestui an. Dintre aceștia, 209 locuiesc în mediul urban, iar restul la sate.

Conform reprezentanților instituției, cele mai multe abuzuri sesizate au fost acelea de neglijență, în cazul a 324 de micuți.


De asemenea, 30 de copii au fost abuzați emoțional, 25 au fost bătuți, iar 15 abuzați sexual.

331 dintre acești copii abuzați au rămas în familie, în urma anchetelor efectuate de asistenții sociali, iar în cazul a 61 de micuți s-a dispus plasamentul în regim de urgență. Totodată, pentru doi copii a fost emisă o ordonanță prezidențială, astfel încât instanța a dispus scoaterea imediat din familie și plasamentul în regim de urgență, pentru că viața acestor micuți a fost pusă în pericol.

Din păcate, reprezentanții DGASPC Timiș informează că în niciun caz nu s-a inițiat urmărirea penală a agresorului. 95 dintre acești copii abuzați în județul Timiș, în primele șase luni ale acestui an, au beneficiat de consiliere psihologică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.