CJ Timiş vrea să facă opt bazine de înot, în judeţ. Nu...

CJ Timiş vrea să facă opt bazine de înot, în judeţ. Nu se ştie când

0
DISTRIBUIȚI

Consiliul Județean Timiș și-a propus să realizeze, din fonduri proprii, opt bazine de înot didactice în tot atâtea orașe din județ. Este vorba de o investiție care se ridică la apoape 6,5 milioane de euro, bazinele urmând a fi construite în Buziaș, Ciacova, Deta, Făget, Gătaia, Jimbolia, Recaș și Sânnicolau Mare.

Călin Dobra, președintele CJ Timiș, explica, în urmă cu câteva luni, că va fi realizat câte un bazin acoperit de 25 de metri, plus vestiare, spații administrative și gradene pentru cel mult 150 de locuri. Este vorba de bazine de înot didactice, nu de competiții.

Printre primăriile care au identificat un teren pe care acest bazin să poată fi realizat se numără Jimbolia.


Potrivit unui proiect de hotărâre care urmează să fie votat de aleșii județeni în următoarea ședință, Primăria Jimbolia pune la dispoziția CJ Timiș un teren de 3.000 mp.

“Ținând cont de programul pilot de investiții «Bazine de înot didactice în județul Timiș», pe care județul Timiș intenționează să îl deruleze în parteneriat cu autoritățile locale din orașele situate în județul Timiș, în vederea demarării proiectului au fost solicitate unui număr de 8 orașe, imobile (terenuri situate în intravilanul localităților) având o suprafață de 3000 mp, aflate în domeniul public al unităților administrativ-teritoriale.

Pe lista de investiții a bugetului propriu al județului Timiș au fost prevăzute sumele necesare efectuării Studiului de fezabilitate, Proiectului tehnic și realizării acestor bazine. La solicitarea Direcției Generale de Dezvoltare din cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Județean Timiș, Orașul Jimbolia a aprobat, prin Hotărârea Consiliului Local al Orașului Jimbolia nr. 118/16.06.2017, punerea la dispoziția Consiliului Județean Timiș a terenului în suprafață de 3000 mp, înscris în CF nr. 405615 Jimbolia, nr. cad. 405615, domeniu public al Orașului Jimbolia”, scrie în proiectul de hotărâre.

Practic, aleşii județeni vor vota un proiect de hotărâre privind “propunerea de aprobare a solicitării trecerii unui imobil din domeniul public al Orașului Jimbolia, în domeniul public al Județului Timiș și declararea acestuia ca fiind bun de interes județean”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.