Cetăţeni irakieni, prinși în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera de...

Cetăţeni irakieni, prinși în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera de vest

0
DISTRIBUIȚI

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga au depistat nouă cetăţeni din Irak care au încercat să treacă ilegal frontiera din România în Serbia, intenţionând astfel să ajungă într-un stat din vestul Europei.

„În data de 17.09.2018, în jurul orei 19.10, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga, judeţul Timiş, în baza unor informaţii deţinute la nivelul sectorului, au desfăşurat în imediata apropiere a graniţei cu Serbia, în localitatea de frontieră Teremia Mică, o acţiune pe linia combaterii migraţiei ilegale şi a infracţionalităţii transfrontaliere, oprind un grup de nouă persoane care se îndrepta spre teritoriul statului vecin.


În urma verificărilor preliminare, grupul de cetăţeni străini nu îşi justifica prezenţa în zonă, fiind condus la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga pentru cercetări”, a transmis IPTF Timișoara.

În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că grupul era format din nouă cetăţeni irakieni, doi bărbaţi, două femei şi cinci copii, toţi fiind solicitanţi de azil în România. Totodată, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că cetăţenii irakieni au încercat să treacă ilegal frontiera din România în Serbia, deoarece intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei.

Persoanele în cauză au fost predate Centrului de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Timişoara, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun. Cercetările s-au desfăşurat sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.