Conducătorii lui ACS Poli insistă să primească un răspuns de la autorităţi...

Conducătorii lui ACS Poli insistă să primească un răspuns de la autorităţi pe tema finanţării clubului. Ce susţin Radu Birlică şi Viorel Boiţ că e posibil

1
DISTRIBUIȚI
Radu Birlică, foto stânga

ACS Poli a făcut vara aceasta o adresă către autorităţile locale, membri asociaţi ai clubului, prin care solicita sprijin în ieşirea din situaţia financiară dramatică în care a ajuns. Preşedintele Radu Birlică şi vicepreşedintele Viorel Boiţ susţin printr-un comunicat că cele trei entităţi implicate, CL Timişoara, CJ Timiş şi UPT, nu au trimis niciun răspuns, asta deşi conform acestora clubul ar putea fi finanţat legal. ACS Poli a intrat de la finele lunii august în insolvenţă.

„Cu mult timp înainte de a solicita deschiderea procedurii de insolvență prin reorganizare, am emis o adresă către membrii ONG (Consiliul Local Timișoara, Consiliul Județean Timiș, Universitatea Politehnica), prin care le-am comunicat acestora situația financiară dezastruoasă a clubului, situație moștenită, și faptul că ne aflăm în incapacitate de plată față de salariați si terți, solicitându-le astfel soluții juridice de finanțare a clubului.
La această adresă nu am primit niciun răspuns până în prezent, deși termenul legal ar fi fost 30 de zile.
În calitate de președinte al clubului, alături de vicepreședinte, dl.


profesor Viorel Boit, adresez un apel public, prin care solicit celor trei asociați ai ONG-ului, Consiliul Local Timișoara, Consiliul Județean Timiș si Universitatea Politehnica, să răspundă (tot public) sub ce formă susțin financiar echipa, odată cu deschiderea procedurii de insolvență prin reorganizare.
Precizăm și susținem ideea că redresarea financiară a clubului, prin procedura de reorganizare, poate duce spre găsirea unui investitor serios și capabil de a duce clubul acolo unde îi este locul, în Liga 1 și totodată să îi înlocuiască pe cei trei membri ai asociației, aceasta fiind în viitor singura soluție viabilă.
Foarte mulți avocați, juriști și specialisti din afara orașului Timișoara ne-au trimis opiniile lor juridice, din care reiese clar faptul că și ACS POLI TIMISOARA se poate finanța din fonduri locale, în conformitate cu dispozițiile legale”, se arată în comunicatul semnat de Radu Birlică, președinte ACS Poli Timișoara, şi Viorel Boiț, vicepreședinte ACS Poli Timișoara. Tot Radu Birlică afirma recent că fără un investitor clubului ACS Poli îi va fi foarte greu să continue activitatea.

Proceduri pentru intrarea în reorganizare

Celor de la ACS Poli li s-a acceptat la finele lunii august cererea de intrare în insolvenţă. Imediat, Tribunalul Timiş a desemnat şi un administrator judiciar. Firma Alfa & Quantum Consulting SRPL, reprezentată de lichidatorul Mircea Alic, va solicita în zilele următoare întrunirea AGA pentru desemnarea unui administrator special, care să se ocupe de problemele sportive. Acesta ar putea fi chiar Radu Birlică. Drumul lui ACS Poli către „liman” e însă departe. Cei care se înscriu la masa credală pot contesta lista iniţială şi tot ei trebuie să fie de acord, împreună şi cu judecătorul sindic, cu planul de reorganizare, care va trebui depus în termen de 30 de zile de la întocmirea tabelului definitiv al creditorilor. Dacă aceste lucruri nu se întâmplă clubul intră în faliment.

1 COMENTARIU

  1. E clar daca domnul Alic alias Alta Quantum este lichidatorul judiciar inseamna ca Doamna Seculi este judecătorul iar domnul Biirlica castiga ceva cash pe pres..Va fi interesant de urmarit atat in sala de judecată cat si de mass media acest dosar..poate asa se va sesiza Parchetul si se mai imputineaza ceva justitiabili? Ce zici domnule Bota te ocupi? Sa urmărești spagile?! Poate ia achitat Clubul lui Alic sa plateasca avansul pentru casa..Hai noroc si la mai mare!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.