Primăria Timișoara a găsit o soluție pentru a debloca situația în ceea ce privește realizarea inelului IV de circulație prin zona UMT. Astfel, Nicolae Robu a declarat că, după ce municipalitatea nu s-a înțeles cu Romsilva și nici cu proprietarii UMT, terenul pe care ar fi trebuit să treacă o porțiune din traseu a fost cumpărat de Continental Cauciucuri.
Recent, multinaționala ar fi fost de acord să cedeze Primăriei Timișoara o parte din teren, pentru ca drumul să poată fi realizat. Vă reamintim că Nicolae Robu s-a „războit” cu reprezentanții fabricii de cauciucuri de la Pădurea de Verde, în această vară, pe tema extinderii producției, edilul fiind nemulțumit de mirosul urât semnalat de locuitorii din zonele adiacente.
„Vreau să dau toate asigurările că și cu inelele s-a întârziat nu din cauză că noi nu le acordăm importanță. Inelul IV, noi l-am pornit, ne-am oprit în zona UMT pentru că am fost sesizați de Romsilva că traseul nostru trece printr-o zonă care la ei figurează ca fiind pădure. La noi nu e așa, la noi era proprietatea noastră și eram într-o zonă de vegetație spontană, de tufișuri și eu știu ce au mai fost pe acolo.
Dar am stat pe loc pentru a clarifica aceste lucruri. Nu le-am clarificat, între timp Continental a cumpărat tot terenul pe care îl avea UMT acolo. Cu UMT nu am putut să ne înțelegem, cum nu ne-am înțeles când aceeași persoană a gestionat licitația la Spitalul de Copii și, drept urmare, noi nu am mai avut alternativă. Acum avem alternativă. Cu Continental am convenit să ne lase pe terenul pe care noi am vrut să facem când el era proprietate UMT, iar Continental este de acord. Drept urmare, traseul inelului IV nu va mai merge pe zona în care noi avem litigii cu Romsilva, ci va merge pe proprietatea Continental Cauciucuri”, a explicat Nicolae Robu.
Totuși, primarul Timișoarei susține că va mai dura până când se va continua realizarea inelului IV în zona UMT. Asta pentru că mai este nevoie de o serie de proceduri de îndeplinit.
„Drept urmare, se deblochează și acolo lucrurile, dar sigur că asta ce presupune: măsurători cadastrale, dezmembrare, cedarea acelei porțiuni de teren, nu putem să spunem imediat SDM-ului «mergeți, intrați și faceți drumul». Toate aceste lucruri iau timp, dar important este că nu mai suntem în blocaj, suntem acum pe linie dreaptă și vom ajunge la finish în curând, care înseamnă startul lucrărilor, reluarea lucrărilor”, a declarat Nicolae Robu.
În total, inelul IV va avea o lungime de 12 kilometri. Traseul va începe în zona AEM, ocoloște platforma industrială din Calea Buziașului, trece peste podul Bega în zona Bobâlna, se intersectează cu Calea Ghirodei, traversează calea ferată spre zona UMT, ajunge în Calea Lipovei – Calea Aradului – Calea Torontalului – Calea Bogdăneştilor – zona Solventul – Gara de Nord și se închide în zona Dâmboviţa.