EXCLUSIV Personaj cheie din Primăria Timișoara, făcut scăpat de anchetatori în dosarul...

EXCLUSIV Personaj cheie din Primăria Timișoara, făcut scăpat de anchetatori în dosarul porții morții de pe Calea Lugojului

0
DISTRIBUIȚI

Ancheta în dosarul porții prăbușite de pe Calea Lugojului, care a strivit mașina în care se afla studentul Vlad Baici, ucigându-l, a fost ținută, încă de la început, departe de ochii opiniei publice, Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara refuzând să facă publice numele suspecților din acest caz. Asta deși în alte cazuri, fără miză, nu este nicio problemă să se dea aceste informații. Vă reamintim că PRESSALERT.ro a dezvăluit că  în acest dosar sunt cercetați penal ca suspecți viceprimarul Timișoarei, Dan Diaconu, Ciprian Cădariu, cel care ocupă funcția de arhitect-șef al municipiului Timișoara alături de alți angajați ai primăriei – Dragana Radovancovici, Gabriela Nagy, de la Urbanism, Pascu Burtic, șef al biroului tehnic din cadrul Direcției Clădiri, Terenuri, Dotări Diverse – Liubomir Ostoin, patronul firmei Stareto SRL și Ciobanu Valentin, angajat al aceleiași societăți. De asemenea, procurorii cercetează penal și firma Stareto SRL cea care a realizat lucrările de reabilitare.

Până acum, un personaj cheie în emiterea autorizației de construire, care s-a eliberat chiar dacă legea a fost încălcată în repetate rânduri, lipsind o serie de documente obligatorii după cum au stabilit experții tehnici judiciari, a fost scos basma curată de anchetatori.


În ordonanța prin care angajații municipalității au fost puși sub acuzare suspecții de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoaraca se scrie că după ce a fost întocmită de angajații de la Urbanism ”autorizația a ajuns la arhitectul șef al Primăriei Mun. Timișoara, de la acea vreme, numitul Cădariu Ciprian – șeful Direcției Urbanism. Acesta a verificat și semnat autorizația. Apoi acest document a ajuns la secretarul Primăriei Mun. Timișoara – numita Drăgoi Simona, aceasta semnând autorizația, însă având doar un rol generic de semnare a documentului în calitate de secretar. În final această autorizație de construire a ajuns la factorul de conducere al Primăriei Mun. Timișoara, respectiv la viceprimarul Diaconu Dan, acesta verificând și semnând autorizația”.

Este ciudat că secretarul primăriei este singurul ”scuzat” de anchetatori că are un rol ”formal”, ”generic” în semnarea autorizației de construire, în condițiile în care este cel care este responsabil de legalitate. În plus și la un control formal ar fi putut observa că nu este respectată legislația. Simona Drăgoi a fost scăpată de răspunderea penală, însă a fost pus sub acuzare viceprimarul Dan Diaconu, cel care a semnat ultimul documentul după ce au existat semnatările arhitectului șef și al secretarului, care confirmau că lucrurile sunt în regulă. Simona Drăgoi a fost audiată în calitate de martor alături de alți angajați ai Primăriei Timișoara. Rămâne de văzut cum va evolua ancheta în acest caz și dacă ”fractura” logică a anchetatorilor va rămâne definitivă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.