Marea baschetbalistă Monika Brosovszky s-a retras oficial din activitate printr-un meci organizat...

Marea baschetbalistă Monika Brosovszky s-a retras oficial din activitate printr-un meci organizat la Timișoara GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-334123668">
Foto: Virgil Simonescu

Monika Brosovszky a avut parte de un meci de retragere în sala ”Constantin Jude”, cu două echipe formate din colegele care i-au făcut cariera mai frumoasă. Născută la Arad, cea care a câștigat de șapte ori titlul național al României a evoluat în ultimul sezon și jumătate la echipa SCM-ului din Timișoara.

Cele două echipe care s-au înfruntat au fost ”Timișoara team”, formată din fostele colege de la SCM ale Monikăi: Adina Pop, Romina Filip, Silvia Prejban-Ondreikovics, Leeza Burdgess, D’Lesha Lloyd, Dora Ardelean, Anda Bota, Roxana Pane, Ana Ivășchescu, Cristina Badi. Respectiv ”All-time team”, colege de pe parcursul carierei: Anne Marie Părău, Ancuța Stoenescu, Larisa Toma, Andra Mandache, Alexandra Uiuiu, Monika Bukovski (Miskolc), Adela Mercea, Diana Moraru, Brankica Hadzovic, Bianca Drăguș-Urban. Cea din urmă, pentru care au mai evoluat fiul și nepoata jucătoarei, Alex și Toni, s-a impus cu 76-65 după un joc în care spectacolul a fost principalul obiectiv.

”Orice sportiv își dorește un meci de retragere, deși nu cred că este pregtit cu adevărat. Sunt onorată și mă bucur că oamenii de la Timișoara și în special Ilie Trițoiu s-au gândit la un astfel de joc. Înseamnă că nu am muncit degeaba și am ajuns la un final fericit de drum. Nici nu am cuvinte să descriu ceea ce simt: sunt plină de emoții, am sentimente amestecate…”, spunea Monika Brosovszky despre eveniment. Timișorenii nu s-au înghesuit la meci, în schimb, pe arenă au sosit și fani de la Arad.

C. V. Monika Brosovszky

n. 12 martie 1974, Arad

Federația Română de Baschet i-a oferit Monikăi Brosovszky titlul de ”Jucătoare a deceniului 2000-2010” celei ce a fost ani în șir căpitan al echipei naționale. Brosovszky a fost de șapte ori campioană a României, de patru ori cu Aradul (1994, 1998, 2011, 2013), orașul unde s-a născut și a început baschetul, și de trei ori cu Târgoviște (2007, 2009, 2010). A mai jucat în țară pentru gruparea din Sf. Gheorghe, iar în ultimul sezon și jumătate a îmbrăcat maioul alb-violet de la SCM Timișoara.

O bună perioadă a carierei (1998-2004) a petrecut-o la formația maghiară DKSK Miskolc, iar în sezonul 2004-2005 a fost legitimată în Spania, la Caja Canarias Las Palmas. Cu ambele echipe a participat în cupele europene.

La echipa națională de senioare, Monika Brosovszky a adunat 270 de selecții, cu prezențe la turnee finale de Campionat European, în 1995, 2001 și 2007. O evoluție memorabilă a avut-o în meciul cu Ucraina, din 18 septembrie 2001, la Orleans (Franța), când a reușit 34 (8×3) puncte, 6 pase decisive, 3 recuperări, ajuntându-le pe tricolore să se impună cu 86-67.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.