Primarul Robu la deschiderea Festivalului Bega Bulevard: „Ceaușescu ne-ar invidia pentru mobilizarea...

Primarul Robu la deschiderea Festivalului Bega Bulevard: „Ceaușescu ne-ar invidia pentru mobilizarea de forțe de la Piața Mărăști”

0
DISTRIBUIȚI
<


p>

Cea de-a XI-a ediție a Festivalului Bega Bulevard și-a deschis porțile, în această seară. Ca de obicei, timișorenii prezenți pe malurile Begăi, între Podul Mihai Viteazul și Podul Maria, au luat parte, în deschiderea oficială a evenimentului, la o paradă de ambarcațiuni. Însă, înainte de defilare, a luat cuvântul primarul Nicolae Robu, așezat pe un ponton amplasat în fața scenei aflată pe partea cu parcul din spatele Catedralei Mitropolitane.

Edilul a început să laude ediția din acest an a festivalului, pentru „numărul impresionant” de ambarcațiuni din paradă, dar și pentru spectacolul de lumini și laser pe Bega, programat pentru mâine seara. Nicolae Robu a ținut să le transmit timișorenilor prezenți că vor fi realizate noi poduri și că, din 3 august și până în prezent, s-au plimbat cu vaporașele peste 25.000 de persoane.

În timpul defilării ambarcațiunilor, printre care s-au numărat și trei vaporașe cumpărate de primărie, precum și șalupa Poliției Locale Timișoara, Nicolae Robu a luat cuvântul de mai multe ori. La un moment dat, prezentatorul a amintit de lucrările la Piața Mărăști, care trebuie finalizate până luni, iar într-o altă intervenție a vorbit despre defilările din perioada comunistă. „Cred că și Nicolae Ceaușescu ne-ar invidia pentru mobilizarea de forțe pe care au reușit să o realizăm în Piața Mărăști. Se știe că și în acea perioadă se practicau astfel de mobilizări de forțe, dar noi cred că le-am depășit. Am spus-o” , a afirmat, zâmbind, Nicolae Robu.

În acest an, comercianții au avut interzis în Parcul Alpinet, proaspăt modernizat. În această seară, pe malurile Begăi, după parada ambarcațiunilor pe Bega, au fost programate momente artistice prezentate de către DJ K-lu, Cover Up, Alexandra Ungureanu, Peregrinii & Deep6Project (demonstraţii cu foc) şi Mandinga.

Sâmbătă seara, programul artistic debutează de la ora 18.00, cu Sean Norvis, Vest Phoenix Cover, Jo, Amaris Agnis (jocuri cu foc) şi Taxi. Seara se va încheia cu un show 3D de proiecţii pe apă. Duminică, de la ora 13.00, are loc simularea unor acțiuni de salvare în situații de urgență, organizate de Salvo, iar de la ora 17.00, se desfășoară tradiționala cursă a rățuștelor. Suma adunată din vânzarea răţuştelor va fi destinată sprijinirii artiştilor locali, prin crearea a două spaţii culturale.

Programul complet al Festivalului Bega Bulevard este disponibil AICI!

Foto: Virgil Simonescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.