Primarul Robu, despre șantierul din Piața Mărăști: “Se va lucra și duminică”....

Primarul Robu, despre șantierul din Piața Mărăști: “Se va lucra și duminică”. Ce va apărea de-a lungul Parcului Botanic

0
DISTRIBUIȚI

marasti

Noi detalii cu privire la stadiul lucrărilor din Piața Mărăști. Primarul Timişoarei şi-a reluat angajamentul că traficul rutier va fi deschis prin intersecție luni, când începe școala.

“S-a lucrat și azi-noapte. Am tot respectul pentru acești oameni simpli care lucrează în domeniul construcțiilor și îmi dau seama cât de nedrepți sunt unii cu ei, surprinzându-i în pauza de masă tolăniți pe unde apucă, pentru că acești oameni muncesc din greu, îi prezintă ca și cum asta ar face ei la locul de muncă. Vreau să le fac dreptate vorbindu-i de bine, pentru că merită. Sunt oameni simpli, le-am văzut palmele, i-am văzut în diverse condiții meteo lucrând și cu aportul lor avem tot ce înseamnă construcții de toate felurile în jurul nostru: drumuri, poduri, clădiri și cred că trebuie să-i respectăm. Au lucrat până târziu până azi-noapte și azi, la ora 07:00, au fost din nou la treabă”, a afirmat astăzi Nicolae Robu, într-o conferinţă de presă.

Primarul Timișoarei a precizat că se va lucra și duminică, zi în care speră să fie realizate marcajele rutiere în intersecție. De asemenea, în intersecția din Piața Mărăști au dispărut cablurile, care au fost mutate în subteran.

“Inclusiv duminică se va lucra, sper să facem marcajele duminică, astfel încât luni să avem funcționalitatea corezpunzătoare și un aspect frumos în zonă. Lucrarea este de o anvergură mult mai mare față de ceea ce ne-am propus noi atunci când am inițiat-o. Ați remarcat că s-au făcut intervenții la carosabile și trotuare pe str. Alexandru Ioan Cuza, de la calea ferată la girația Mărăști, pe str.


Gheorghe Dima, de la Parcul Botanic la girația Mărăști, str. Oituz, din dreptul popotei și până la girație. S-a lucrat la trotuare, la spațiile verzi. S-a lucrat și în subteran, nu o să mai vedeți fire, au fost tăiate. Din păcate, operatorii lor nu au răspuns numeroaselor apeluri pe care le-am făcut, de a le duce în subteran și au crezut că noi ne jucăm cu lucrurile acestea. Noi am realizat și tubulatura pentru toate fibrele optice și cablurile de orice natură și sunt toate condițiile oferite de noi pentru ducerea în subteran a acestor fire. Ei bine, unii ne sfidează, nu am reușit nici noi să le ducem în subteran pe toate, dar în multe zone am rezolvat problema. Arată cu totul și cu totul altfel zona respectivă (n.r. Piața Mărăști), acum fără cabluri. A fost o muncă care a durat foarte mult timp. O astfel de operațiune necesită manoperă. A trebuit să spargem toate trotuarele, să realizăm canalizațiile de rigoare și punctele de acces pentru ducerea în subteran a acelor cabluri”, a detaliat Nicolae Robu.

Potrivit edilului, și rozeta din mijlocul intersecției va fi amenajată “frumos” în perioada următoare, iar de-a lungul Parcului Botanic, de la sensul giratoriu din Piața Mărăști spre calea ferată, vor fi montate bănci, la solicitarea pensionarilor, care s-au plâns primarului că nu au unde să se odihnească dacă doresc să se plimbe pe jos.

“Adăugarea unei benzi pe toate carosabilele de acces în intersecție și a încă unei benzi în girație vor aduce plusuri importante în fluența traficului, pe care le vom simți de săptămâna viitoare. Vom planta în continuare copaci în toate locurile unde lucrul acesta se poate face. Sunt locații de unde ei au dispărut în timp, pentru că s-au ofilit natural, unii au fost rupți. Sunt între cinci și zece astfel de locații. De la calea ferată până la Mărăști, pe str. Alexandru Ioan Cuza, vom planta pe tot șirul de copaci. De asemenea, bicicliștii vor avea o surpriză plăcută. Va exista o pistă chiar mai bună decât cea făcută în urmă cu câțiva ani. La solicitarea multor cetățeni cu care am reacționat, mai ales persoane vârstnice, vom pune o mulțime de bănci pe lângă gardul Parcului Botanic. Unele persoane care m-au abordat mi-au spus că circulă pe jos și le-ar prinde bine să aibă bănci pe care să mai poposească. Deci vom monta și o mulțime de bănci”, a conchis Nicolae Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.