Noi membri în Consiliul de Administrație al STPT: Iapă, consilierul primarului, mai...

Noi membri în Consiliul de Administrație al STPT: Iapă, consilierul primarului, mai bun decât decanul unei facultăți. Ce indemnizații uriașe primesc

1
DISTRIBUIȚI

Consiliul de Administrație al Societății de Transport Public Timișoara are noi membri, începând de astăzi. Decizia de a numi noi persoane a fost luată în Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor STPT, care a avut loc în sala de consiliu a Primăriei Timișoara, ca urmare a faptului că fostul director interimar, Sorin Supuran, și-a dat demisia din CA al societății, plus că, în urma unei modificări legislative, doar două persoane angajate la stat pot face parte din CA.

Astfel, consilierul local Simion Moșiu (PNL) a explicat că în CA al STPT sunt trei membri care sunt și funcționari publici și trebuie să rămână doar doi. Și anume, Culiță Chiș, șeful Direcției Edilitare din cadrul Primăriei Timișoara, Cătălin Iapă, consilierul personal al primarului Robu, și Marian Mocanu, decanul Facultății de Management în Producție și Transporturi din cadrul Universității Politehnica din Timișoara. Simion Moșiu a propus ca Marian Mocanu să fie schimbat, însă consilierul local PSD Dan Idolu s-a împotrivit, pe motiv că “măcar rămânem cu un profesionist acolo, în afară de Culiță Chiș. De ce să nu păstrăm un profesionist cu adevărat? Este adevărat, nu e membru al niciunui partid, dar hai să nu politizăm totul.


De ce să-l lăsam pe consilierul personal al primarului acolo? Mai degrabă aveți nevoie de un om din afara primăriei, profesionist, nu de Cătălin Iapă”.

Cătălin Iapă este, de altfel, şi membru în Consiliul de Administraţie de la SDM.

Pe de altă parte, Nicu Bitea, directorul interimar al STPT a luat cuvântul pentru a preciza că “am o colaborare foarte bună cu actualii membri ai CA. Pe Marian Mocanu nu îl cunosc personal”. Și consilierul local PNL Radu Dimeca a precizat că Marian Mocanu reprezintă o sursă “foarte importantă”.

“Este evident că odată ce e decan al Facultății de Management, Marian Mocanu are o valoare și experiență profesională în acest sens. Spre rușinea mea, nu am reușit să-l cunosc până acum. Având în vedere că Consiliul Local Timișoara este acționat 100% al STPT, în aceste condiții, reprezentanții autorității tutelare ar fi de real ajutor pentru desfășurarea în condiții optime în ceea ce înseamnă managementul societate. Propun Cătălin Iapă și Chiș Culiță să rămână”, a explicat încă o dată Nicu Bitea.

În final, 12 membri ai AGA au votat pentru schimbarea lui Marian Mocanu. Decanul Facultății de Management a fost înlocuit cu Arsenie Jurița, care va fi membru interimar în CA al STPT pentru o perioadă cuprinsă între patru și șase luni, până la organizarea concursului.

De asemenea, în Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor STPT a fost votat ca în locul lui Sorin Supuran să fie numit Alexandru Mateuț, membru interimar.

Prin urmare, din noul Consiliu de Administrație al STPT fac parte: Culiță Chiș, Alexandru Mateuț, Arsenie Jurița, Avram Stănușoiu, Nicu Bitea, Cătălin Iapă și Buboi Ligius Cosmin. Președintele interimar al CA urmează să fie stabilit, în urma consultării noilor membri.

Totodată, astăzi, Adunarea Generală a Acţionarilor din STPT a votat ca membrii Consiliului de Administrație să primească o remunerație lunară de 1.900 lei net.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.