Primăria Timișoara pierde, definitiv, un proces cheie cu Retim. Ce prevedea HCL-ul...

Primăria Timișoara pierde, definitiv, un proces cheie cu Retim. Ce prevedea HCL-ul anulat de instanță

0
DISTRIBUIȚI

Primăria Timișoara a pierdut, ieri, definitiv, un proces cu Retim SA, Curtea de Apel Timișoara dând dreptate companiei de salubritate după ce, inițial, tribunalul a dat câștig de cauză municipalității. Instanța a decis anularea hotărârii de consiliu local 434 din 2015. Prin această hotărâre, Consiliul Local Timișoara a hotărât, la propunerea primarului Nicolae Robu, să anuleze concesioanarea concesionarea terenului în suprafaţă de 43.660 mp, situat în municipiul Timişoara, zona CET-SUD, în vederea realizării investiţiei „Staţie de compostare cu fermentare uscată complet închisă, dotată cu sistem de ventilaţie
şi filtrare a aerului pentru prelucrarea fracţiei biodegradabile din deşeurile municipale nepericuloase, deşeurile verzi şi nămolurile rezultate de la staţia de epurare a municipiului Timişoara”.

Vă reamintim că scandalul a izbucnit după ce Direcția de Mediu a Primăriei Timișoara a transmis o informare Consiliului Local Timișoara în care avertiza asupra acestui pericol și că Retim trebuie să plătească penalități de peste 6 milioane de lei până acum, deoarece nu a finalizat stația de compostare în februarie 2014, cum s-a angajat prin contract.


După ce s-a emis HCL-ul, în octombrie 2015, Retim a făcut o plângere prealabilă, susținând că investiția nu s-a realizat deoarece municipalitatea a avut o „atitudine oscilantă” şi „atitudine de rea-credinţă”. De asemenea, solicitau despăgubiri de peste 300.000 de euro. Disputa s-a mutat în justiție, Retim reușind să obțină anularea hotărârii de consiliu local, dar nu și plata de despăgubiri.

Primarul Nicolae Robu se plimbă cu un Mercedes, cumpărat în 2014 de Retim cu 73.936 euro, toate cheltuielile de întreținere, combustibili, asigurări fiind suportate, integral, de societatea de salubritate și în ziua de astăzi.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.