Primăria Timișoara, termen până la 31 decembrie pentru ca vaporașele să circule...

Primăria Timișoara, termen până la 31 decembrie pentru ca vaporașele să circule „în regim regular” pe Bega. Hidrobicicletele, în continuare interzise

0
DISTRIBUIȚI

Pentru a nu pierde cei aproximativ șase milioane de euro primiți de la Uniunea Europeană în cadrul proiectului de reabilitare a malurilor Begăi, Primăria Timișoara trebuie să introducă vaporașele în transportul public regular cel târziu până la data de 31 decembrie 2018. În acest sens, vineri, în ședința „de îndată” a Consiliului Local Timișoara, a fost aprobat un proiect de hotărâre privind prelungirea termenului de finalizare a proiectului „Reabilitarea infrastructurii publice urbane a malurilor Canalului Bega” până la sfârșitul anului.

Vă reamintim că cele șapte vaporașe au fost cumpărate de Primăria Timișoara cu aproximativ două milioane de euro ca obligativitate în cadrul acestui proiect european. Nicolae Robu a explicat, că nu se efectuează încă curse în regim regular pentru că se așteaptă publicarea în Monitorul Oficial a noului regulament de navigare.

„Am inclus pe ordinea de zi un proiect de hotărâre cu privire la prelungirea contractului de finanțare din fonduri europene pentru amenajarea malurilor Begăi până la sfârșitul anului, pentru a avea certitudinea că ne încadrăm până la acel termen și cu transportul public regular pe canalul Bega. Vaporașele sunt folosite din 3 august, de la Ziua Timișoarei, dar le-am folosit doar în scopul de agrement. Peste 30.000 de timișoreni și un număr important de oaspeți ai Timișoarei, mulți veniți special să se plimbe cu vaporașul din diverse orașe, după declarațiile lor, s-au bucurat de aceste vaporașe, dar, repet, s-au bucurat în regim de agrement.


Vom introduce cât de curând și transportul public regular. Nu avem o dată, că nu depinde de noi. Ar putea depinde de noi, printr-o asumare de responsabilități, dar oamenii care sunt în cauză cu decizia, că nu sunt eu acela, insistă să mai așteptăm până se publică în Monitorul Oficial noul regulament de navigare”, a explicat Nicolae Robu.

De asemenea, primarul Timișoarei a precizat că, în continuare, hidrobicicletele nu vor avea voie să circule pe Bega. Și asta pentru că, potrivit edilului, legislația internațională nu permite folosirea de ambarcațiuni fără motor pe căile navigabile interioare.

„Am avut discuții și în această săptămână pe acest subiect. Domnul director al Regiei Autonome de Administrare a Căii Navigabile Canalul Bega, domnul Tătar, spune că nu permite legislația internațională folosirea de ambarcațiuni fără tracțiune motorizată pe căile navigabile interioare, cum este canalul Bega. Sportul se poate practica în intervale de timp dedicate pentru asta, deci antrenamentele vor putea să aibă loc și chiar competiții se vor putea organiza, dacă va fi cazul de așa ceva. Cei care folosesc acum hidrobiciclete și alte ambarcațiuni fără motor insistă, spunând că ei aduc exemple din alte țări europene, mai ales din Olanda, de coexistență pe ape de interior a unor ambarcațiuni ca și ale lor, cu ambarcațiuni motorizate. O să vedem. Decizia nu este a noastră, eu îmi doresc să se facă tot ce e bun și le place timișorenilor pe canalul Bega”, a declarat Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei a mai precizat că își dorește ca pe malurile canalului Bega să fie cât mai multe localuri, care să aibă locuri de deservire a clienților pe ponton. „Am văzut peste tot în lume că toată lumea își valorifică astfel de ape, au un farmec special aceste localuri care sunt plasate de o manieră neagresivă, evident, chiar dând un plus de aspect locului. Eu cred că trebuie să ieșim din dogme”, a conchis Nicolae Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.