Se dă drumul la transportul public cu vaporașele, de săptămâna viitoare. De...

Se dă drumul la transportul public cu vaporașele, de săptămâna viitoare. De ce vor număra angajații STPT călătorii

0
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu a anunțat, astăzi, în conferința de presă organizată la sediul PNL Timiș, că, în sfârșit, de săptămâna viitoare se va da drumul transportului public cu vaporașele. Deocamdată, primarul Timișoarei nu a dorit să ofere mai multe detalii referitoare la traseul vaporașelor, precizând că “este puțin mai complicat”.

“De săptămâna viitoare vom începe transportul public cu vaporetto. Marți vă vom comunica detalii, inclusiv orarul curselor. Vom începe probabil cu trei vaporașe și o să ne adaptăm cererii. Vom studia la fiecare cursă fluxurile. Vom avea oameni care vor nota câți, unde urcă și până unde merg.


În funcție de aceste informații, vom face ajustările de rigoare, încât să fim cât mai eficienți. Săptămâna viitoare voi spune traseul, este mult de discutat, e mai complicat puțin, am informațiile, dar vi le dau marți”, a precizat Nicolae Robu.

În ceea ce privește costul unui bilet, primarul Timișoarei a precizat că se încearcă adoptarea unei hotărâri de consiliu local pentru subvenționarea călătoriei, astfel încât cetățenii să se plimbe gratuit.

“Până marți nu putem rezolva, ne trebuie hotărâre de consiliu local pentru subvenționare. Un bilet va costa un leu, dar eu aș vrea să nu ne mai încurcăm. Să dăm subvenție și acelui leu, să nu ne mai încurcăm și să căutăm prin buzunare după un leu să se cumpere un bilet. Aș vrea să subvenționăm. Proiectul este ambiguu în această privință și de aceea o să vedem cum o să procedăm. Dacă ne permite, atunci noi vom decide să subvenționăm totul, să nu-i mai încurcăm pe oameni, pentru că oricum nu vom face venituri foarte mari și proiectele pe fonduri europene chiar au o interdicție de realizare de venituri. Costurile sunt neacoperite din încasarea leului respectiv, nu se pune problema să se facă profit. Se fac niște venituri, dar cred că sunt mai mari complicațiile decât beneficiile”, a afirmat Nicolae Robu.

Cele șapte vaporașe au fost cumpărate de Primăria Timișoara cu aproximativ două milioane de euro. Din 3 august, vaporașele au circulat în regim de agrement, cursele fiind gratuite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.