Transportul în comun, corigent în opinia timişorenilor. Darea de seamă a primarului...

Transportul în comun, corigent în opinia timişorenilor. Darea de seamă a primarului Robu, şeful de facto de la STPT

0
DISTRIBUIȚI

Cei mai mulţi timișoreni care circulă cu mijloacele de transport în comun nu sunt mulțumiți de calitatea serviciilor oferite. Nicolae Robu a făcut publice, astăzi, în cadrul conferinței de presă organizată la Primăria Timișoara, mai multe statistici, realizate cu ajutorul aplicației pentru telefonul mobil care poate fi utilizată direct din tramvaie, autobuze sau troleibuze. Potrivit primarului Timișoarei, serviciile de transport în comun nu au primit nici nota 5.

“Ne face plăcere să vă anunțăm că în luna august am înregistrat o creștere cu 12% a satisfacției generale a călătorilor, față de luna iulie. În ceea ce privește notele, încă sunt foarte mici, dar în luna iulie călătorii apreciau cu nota 4,43 serviciile de transport în comun, în luna august aprecierea este de 4,95. Legat de curățenia în mijloacele de transport, 59% dintre călători apreciază că este curat sau foarte curat, trendul este și el crescător în comparație cu luna iulie. O creștere cu 72% se înregistrează în luna august față de iulie și la modul în care este apreciată frecvența cu care circulă mijloacele de transport în comun. 29% dintre călători apreciază asta. Creșterea spectaculoasă, și nu ne miră asta, având în vedere măsurile care au fost luate, se înregistrează la linia 33. Creșterea frecvenței este de 567% în august față de iulie. 67% dintre călători spun în august că pe linia 33 frecvența este bună. La întârzierea față de programul stabilit se înregistrează o percepție îmbunătățită, numărul celor care răspund că mijloacele de transport în comun au întârzieri mari a scăzut cu 25% în august față de iulie.


58% dintre repondenți apreciază că mijlocul de transport în comun a ajuns la timp sau a avut o întârziere mică, nesupărătoare”, a detaliat Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei s-a lăudat cu faptul că va fi suplimentat numărul de mijloace de transport în comun pe liniile cele mai circulate, iar apoi, în timp, se va trece și la liniile cu mai puțini călători. Nicolae Robu a precizat că nu se poate crește numărul de autobuze, troleibuze și tramvaie “deodată” pentru că nu sunt suficienți șoferi și vatmani. De asemenea, edilul a mai anunțat că vechile tramvaie vor fi scoase din uz “pas cu pas”.

“La capitolul mijloace de transport stăm bine la ora actuală. În 2019 vom sta și mai bine. Ne vor veni și celelalte tramvaie Armonia, încă cinci trebuie să vină, ne vor veni și ultimele șapte minibuze și în 2019 vom avea 44 de autobuze electrice. Vom avea, fără îndoială, un proiect pe finanțare europeană, termenul de depunere este 31 decembrie 2018, un proiect prin care vom achiziționa tramvaie noi. Dar chiar în prezent parcul de mijloace de transport în comun este unul bun, incomparabil cu ce am avut altă dată. Pas cu pas vom scoate toate tramvaiele vechi din uz, nu e departe momentul în care toate cele 30 de tramvaie Armonia vor fi în uz”, a explicat Nicolae Robu.

Potrivit primarului Timișoarei, din cauza unor accidente sau incidente, în permanență sunt scoase din uz cinci sau șase tramvaie, care au nevoie de reparații.

“Când vom avea 25 de tramvaie Armonia pe teren, lucrurile vor fi cu totul și cu totul la alt nivel decât au fost acum două, trei luni, când aveam cinci, șase tramvaie. Acum sunt în mod sistematic 13, 14, 15, 16, pentru că nu toți vatmanii sunt autorizați intern de STPT să conducă tramvaie Armonia, doar unii dintre ei sunt învățați să conducă tramvaie Armonia, de aceea nu putem deocamdată să avem mai multe pe trasee. Transportul în comun este prioritate pentru noi. Am făcut foarte multe pentru transportul în comun. Am achitat cele 50 de troleibuze, 30 de autobuze care au fost licitate de administrația precedentă, am achitat tramvaiele Armonia, 23 din totalul de 30, am achitat 10 minibuze Mercedes, mai adaug cele șapte vaporașe și cele 440 de biciclete, și acestea fac parte din sistemul de transport public al orașului”, a conchis Nicolae Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.