Mircea Mihăieș în dialog cu Ilie Stepan: lansarea cărții „Șapte zile plus...

Mircea Mihăieș în dialog cu Ilie Stepan: lansarea cărții „Șapte zile plus una”

0
DISTRIBUIȚI

La mijlocul lunii noiembrie, mai exact în data de 14, amatorii de carte și muzică din Timișoara vor avea parte de lansarea volumului „Șapte zile, plus una. Mircea Mihăieș în dialog cu Ilie Stepan”.

Volumul, după cum anunța Mircea Mihăieș în preambulul unui dialog cu Ilie Stepan publicat de curând în revista Apostrof, se bazează pe o discuție amplă cu acest personaj de legendă al rockului timișorean (și nu numai): „Sunt pagini dedicate copilăriei, așa cum era trăită în România începutului de ani ʼ60 într-un oraș din vestul țării. Ne-am propus să surprindem atmosfera, aspirațiile, tonul și sensibilitatea unei epoci intrate în uitare – și poate în desuetitudine.


Ele sunt iremediabil inactuale, învăluite în ceața acrișor-nostalgică a trecutului retrăit însă cu exuberanță și candoare autoironică”.

După lansarea din Timișoara a acestui volum, care va avea loc în 14 noiembrie la librăria „La Două Bufnițe” de la ora 18, vor urma două lansări în București, în 17 noiembrie la Târgul de carte „Gaudeamus”, la Pavilionul Central Romexpo, standul editurii Polirom, la ora 12 și în 18 noiembrie, la Muzeul Național al Literaturii Române, de la ora 18.

„Se poate trăi fără compromis, fără să te înjosești? Se poate, așa cum s-a putut și în comunism. Nu toți au făcut compromisuri. Unii au făcut compromisuri și au dus-o mai bine. Au avut avantaje. Se fac și azi compromisuri jenante, dizgrațioase. Cum se poate face artă fără compromis? Simplu: făcând arta în care crezi. Și strângând din dinți pentru că nu ai banii pe care-i are X sau Y. Sigur că aș fi tentat să-i spun unui tânăr artist de azi să meargă înainte și să rupă norii. Dacă se poate, asta trebuie să facă. Dar fără nici un compromis. I-aș sfătui pe tineri să aibă verticalitate și să încerce să discute, dimineața, cu ei înșiși. În intimitatea dimineții. Dacă atunci când te uiți în oglindă poți să te privești, înseamnă că e bine. Trebuie să știi să renunți și să urmezi drumul pe care ți-l propui. Drumul cel mai sănătos este cel în care faci ceea ce știi, atât cât știi să faci. Acesta ar fi idealul. Urmează-ți drumul”, sunt cuvintele lui Ilie Stepan de pe coperta volumului care va apărea la editura Polirom, cu sprijinul SAI Erste Asset Management S.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.