Atenție! Metoda valiza, noua înșelăciune de pe Facebook care a lăsat-o pe...

Atenție! Metoda valiza, noua înșelăciune de pe Facebook care a lăsat-o pe o femeie fără 11.400 euro

0
DISTRIBUIȚI

Poliția Română a avertizat, astăzi, printr-o postarea pe Facebook asupra unei noi metode de înșelăciune care a început să facă victime. O femeie de 68 de ani din orașul hunedorean Petrila a depus, ieri, o plângere pentru înșelăciune. Aceasta a relatat că a cunoscut pe Facebook un bărbat, despre care crede că este american și ar lucra în Siria, i-a promis că îi va trimite acasă „o valiză plină cu bani”, după care va veni și el. Pentru a evita plata unor “așa zise” taxe vamale, străinul i-a cerut să trimită unui curier, din Franța, 1.200 de euro.

Văzând că femeia a căzut în plasă, a plusat și i-a mai cerut să trimită încă 1.200 de euro, pe numele unei femei din Franţa, 800 de euro pe numele alteia, din Polonia, dar şi 8.200 de euro unui bărbat din Indonezia.


Femeia a plătit ,crezând că străinul îi va restitui toți banii când va veni la ea în România. Dar după ce banii au ajuns la destinatari, bărbatul nu a mai putut fi contactat. Abia atunci femeia și-a dat seama că a fost înşelată şi a cerut ajutor polițiștilor, care au început o anchetă.

În postarea de pe Facebook, Poliția recomandă următoarele pentru a evita situații ca și cea relatată :

Fiţi atenţi la ce fel de informații împărtășiți pe site-urile de socializare și matrimoniale! Întotdeauna luați în considerare riscurile.

Fiți atenți la greșelile de ortografie și gramatică, la inconsecvențe în poveștile și scuzele lor, cum ar fi faptul că webcam-ul nu funcționează niciodată!

Nu trimiteți fotografii personale, videoclipuri sau materiale compromițătoare, cu care unii v-ar putea, ulterior, șantaja!

Atenție la solicitările unor sume de bani! Nu trimiteți NICIODATĂ bani sau detalii despre cartea de credit, contul online sau copii ale documentelor personale importante! Opriți imediat orice contact cu persoana care vă cere asta!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.