Celebru fotograf de modă din Timişoara, arestat preventiv pentru trafic de droguri...

Celebru fotograf de modă din Timişoara, arestat preventiv pentru trafic de droguri după ce o minoră s-a aruncat în gol din casa sa

1
DISTRIBUIȚI

Decizia de a chiuli de la la școală a costat-o scump pe o tânără din Timișoara, elevă la un liceu de prestigiu. Totul s-a petrecut într-o zi vineri din a doua jumătate a lunii septembrie, când o petrecere începută dis de dimineață s-a sfârșit foarte prost puțin după prânz.

Un cunoscut fotograf de modă din Timișoara, Alexandru Matusciac, este acum cercetat de procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Timișoara împreună cu polițiștii din cadrul BCCO Timișoara sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de droguri de mare risc după ce a aprovizionat respectiva „întâlnire” cu stupefiante. Anchetatorii au constatat că inculpatul era implicat în activități de trafic de droguri de mare risc (cocaină, amfetamină, ecstasy), pe care le distribuia către un cerc de consumatori apropiați. De asemenea, în urma investigației a rezultat că inculpatul obișnuia să organizeze petreceri private, la care erau invitate și persoane minore, cărora le oferea spre consum droguri de mare risc.

„În acest context, în data de 21.09.2018, în jurul orei 8.00, două minore, eleve la Colegiul Național „Carmen Sylva”, au decis să nu meargă la școală și s-au dus la locuința unei colege unde se afla și inculpatul Matusceac Alexandru. Acolo cele două minore au consumat droguri de mare risc, care le-au fost puse la dispoziție de inculpatul Matusciac Alexandru, persoanele prezente prizând cocaină timp de mai multe ore.


În jurul orei 14.00, pe fondul consumului de droguri, una dintre minore a mers în baia apartamentului, situat la etajul al doilea al imobilului, de unde s-a aruncat în gol. În urma căzăturii, minora s-a accidentat foarte grav, suferind multiple fracturi la nivelul coloanei vertebrale, a membrelor și a feței. După ce a căzut, minora a reușit însă să se deplaseze cca 25 m de locul unde a aterizat, în încercarea de a ajunge spre o ieșire, și a sunat la 112, unde a anunțat evenimentul, după care l-a sunat și pe tatăl său. Din cauza stării de confuzie în care se afla, ca urmare a consumului de droguri, minora nu a putut însă să dea detalii exacte legate de locul unde se afla, fiind depistată de un echipaj al poliției și al serviciului de ambulanță după circa o oră de căutări”, au transmis reprezentanții DIICOT.

În urma percheziției domiciliare, organele de anchetă au identificat la locuința inculpatului un număr de 83 comprimate ecstasy. „Din cercetările întreprinse a rezultat, de asemenea, că în anul 2017, DEA, Europol și poliția olandeză au reușit desființarea unei piețe de tip Cryptomarket găzduită pe Darknet – Alphabay – în urma analizării datelor referitoare la persoanele care au comandat droguri pe respectivul site fiind identificate mai multe persoane care au comandat fentanyl, utilizând platforma menționată, printre care și inc. Matusciac Alexandru. Cu ocazia verificărilor efectuate, s-a stabilit că prin intermediul firmei de curierat DHL, Matusciac Alexandru a primit în perioada iunie-august 2017 un număr de 7 colete, existând suspiciunea că acestea conțineau fentanyl, având în vedere că perioada respectivă coincide cu perioada în care se presupune că acesta a făcut comenzi pe respectivul site”, mai spune comunicatul autorităților.

Astăzi, inculpatul Matusciac Alexandru a fost propus spre arestare Tribunalului Timiș, care a dispus arestarea sa preventivă pe o perioadă de 30 de zile.

Foto: Arhivă

1 COMENTARIU

  1. Părinții trebuie să fie foarte atenți la cei care propun educație informală (actorie, fotografie, dansuri etc)
    Sunt lucruri care sună mai cool decât școala in mintea tinerilor, dar uite de cine dai.
    Însănătoșire fetei care a avut naivitatea să ia un drogat drept bărbat..

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.