Primarul din Deta, Petru Roman, a pierdut definitiv procesul cu ANI

Primarul din Deta, Petru Roman, a pierdut definitiv procesul cu ANI

0
DISTRIBUIȚI

Petru Roman, primarul PNL din Deta, a pierdut, ieri, definitiv procesul în care a contestat raportul Agenției Naționale de Integritate prin care a fost găsit în conflict de interese. Raportul din 2015 al ANI a confirmat, practic, dezvăluirile PRESSALERT.ro din 2012 când am scris despre cum primarul în PD-L atunci a încheiat mai multe contracte cu firma sa.

Inspectorii de integritate au stabilit că  în perioada exercitării mandatului de primar de către Roman ”firma “ON-WESTLINE” S.R.L.


(societate comercială în cadrul căreia persoana evaluată și soția acesteia dețin calitatea de asociat unic și funcția de administrator) a încheiat cu Primăria Orașului Deta patru contracte de servicii, în valoare totală de 28.760 Lei, iar SOCIETATEA COOPERATIVĂ “CONSUMCOOP DETA” (societate în cadrul căreia care persoana evaluată deține calitatea de membru cooperator) a emis către Primăria Orașului Deta 100 de facturi în sumă totală de 45.543 Lei. Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispozițiile art. 75, lit. a) din Legea nr. 393/2004″. De asemenea, ANI a constatat faptul că „prin încheierea și semnarea celor patru contracte de prestări servicii între S.C. “ON-WESTLINE” S.R.L. și Primăria Orașului Deta s-au realizat foloase materiale pentru sine și pentru soția sa. Valoarea totală a achizițiilor (contracte comerciale și facturi pe bază de comandă) derulate în perioada 2009 – 2012 între societatea comercială și primărie și, respectiv, între societatea cooperativă și primărie, este de 74.303 Lei”.

Petru Roman a contestat raportul ANI în contencios administrativ pentru incompatibilitate, dar a pierdut la Curtea de Apel Timișoara și a făcut recurs la Înalta Curtede Casație și Justiție. Ieri, instanța supremă a respins recursul primarului la sentința civilă și toate excepțiile invocate.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.