Specialişti timişoreni, premiaţi la Gala Bursele ANIS. Ce proiecte au depus cei...

Specialişti timişoreni, premiaţi la Gala Bursele ANIS. Ce proiecte au depus cei doi profesori

0
DISTRIBUIȚI

Doi profesori de la cele mai importante universităţi timişorene au primit câte 5.000 de euro din partea ANIS – Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii, proiectele lor fiind premiate în cadrul unei importante gale.

Silviu Verta, de la Universitatea Politehnica, respectiv Darian Onchiş, de la Universitatea de Vest, au fost doi dintre cei zece specialişti premiaţi în cadrul Galei Bursele ANIS. În concurs, cadrele didactice tinere, cu vârste cuprinse între 32 şi 40 de ani, de la universităţi româneşti, au depus 35 de proiecte, dintre zece au fost premiate.

Silviu Vert, șef lucrări în cadrul Universității Politehnica din Timișoara, Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologii Informaționale, a propus introducerea de concepte noi în cadrul cursului Securitatea Sistemelor pentru eActivități (SSeA).


Acestea sunt: atacuri cibernetice asupra serverelor web și a bazelor de date, securizarea platformelor de tip CMS, securitatea aplicațiilor mobile, tehnici de inginerie socială, securitatea utilizatorului de rețele sociale, securitatea sistemelor IoT, securitatea aplicațiilor de tip cloud, elemente de ethical hacking, pregătirea pentru meseria de specialist în securitate cibernetică.

Darian M. Onchiș, de la Universitatea de Vest din Timișoara, Facultatea de Matematică și Informatică, unul dintre câştigători, a propus cursul Algoritmi de analiză a secvențelor și semnalelor biologice. În cadrul acestui curs, studenții vor utiliza tehnologii precum algoritmi pentru bioinformatică, procesarea bio-secvențelor, bio-semnalelor și a imaginilor medicale, Machine Learning și analiză timp-frecvență pentru a analiza și alinia secvențele de ADN și de aminoacizi.

Bursele ANIS reprezintă o inițiativă a industriei tech pentru stimularea abilităților de predare ale cadrelor didactice tinere din mediul universitar.

Foto: ANIS

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.