Structura de rezistență a ”Băilor Neptun”, afectată de lucrările ilegale efectuate pe...

Structura de rezistență a ”Băilor Neptun”, afectată de lucrările ilegale efectuate pe proprietatea prietenilor lui Robu. Cum sunt negate evidențele

0
DISTRIBUIȚI

Scandalul lucrărilor ilegale executate pe proprietățile familiei Tuducan, prietenii de concedii ai primarului Nicolae Robu, în clădirea monument istoric din Timișoara, cunoscută ca ”Băile Neptun”, ia amploare. Vă reamintim faptul că PRESSALERT.ro a dezvăluit că muncitorii au continuat să vandalizeze clădirea, chiar dacă Direcția pentru Cultură Timiș a dispus sistarea lucrărilor efectuate ilegal încă din luna iunie. Un reprezentant al Direcției pentru Cultură Timiș a fost în clădirea de pe strada Nistrului, la sfârșitul săptămânii trecute, și a constatat ”continuarea lucrărilor, deși DJC a întrerupt lucrările în baza Avertismentului din 31.05.2018, până la intrarea în legalitate. Lucrările se execută fără autorizație de construire și fără avizul de specialitate al DJC, lucrări ce afectează structura de rezistență a imobilului și care se execută la date vizitei în teren”, se arată într-un document al DJC Timiș transmis autorităților.

Printre altele, a fost spart planșeul de la parter pentru ca de la parterul clădirii unde funcționează de ani de zile în chirie în spațiul familiei Tuducan să se poată coborî în subsol (vezi foto).


A fost instalată o scară de lemn, dar, ulterior, s-a încercat mascarea lucrărilor efectuate, materialele de construcție din subsol dispărând peste noapte. Asta după ce asociația de proprietari a sesizat Poliția și Poliția Locală că se lucrează ilegal și că muncitorii furau curent, alimentându-se de la prizele clădirii fără acord. A fost depusă de restul vecinilor o plângere penală la Poliție care deja a început audierile. Specialișții Direcției Județene pentru Cultură Timiș au convocat toate autoritățile competente pentru a constata situația dezastruoasă de la ”Băile Neptun”.

Cu toate acestea, la sfârțitul săptămânii trecute, Teodor Tuducan, prietenul primarului Robu, care a dezmembrat, fără a exista o hotărâre a Consiliului Local Timișoara, un teren proprietate a municipiului, construind, ulterior, o benzinărie cu încălcarea legislației în vigoare, ne-a trasmis mai multe mesaje pe mobil în care susține că nu s-au efectuat lucrări importante, încercând să nege evidențele din imagini. Redăm o parte din mesaj așa cum a fost transmis. ”Eu chiar am realizat ceva din acea clădire, era o ruină când eu am cumpărato (sic!). Nu înțeleg purtarea ta vizavi de numele meu, dar măcar sunt mulțumit că sunt corect cu mine și crede-mă este suficient. Chiar azi am fost la locație și sunt încă 6 goluri astupate, fie cu tablă, fie cu cărămidă. Însă nu este necesar acest lucru. (…) Eu tot ce am făcut la clădire am făcut cu AC (autorizație de construire, n.a.), cunosc legea, sunt Avocat și cred că ar trebui să te documntezi mai bine înainte de a scrie ceva, cred că va trebui să dezminți tot ce ai scris referitor la numele meu. Am luat AC și pt zugrăvit fațadă și AC pt reclama și amenajări, cât și aviz de la Comisia Monumente, însă în 2010”, a susținut Tuducan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.