Timişoara Saracens a câştigat semifinala cu Steaua în condiţii grele. Campioana va...

Timişoara Saracens a câştigat semifinala cu Steaua în condiţii grele. Campioana va lupta din nou pentru Cupa României

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Timișoara Saracens / Facebook

Campioana nu a completat banca de rezerve la meciul din semifinale, dar cu toate acestea s-a impus. Timişoara Saracens a triumfat în manşa unică disputată pe arena „Iuliu Haţieganu”, din Cluj, în faţa Stelei Bucureşti, scor 17-13.

O veste proastă a venit din start pentru bănățeni, Shennan acuzând o recidivă, motiv pentru care a fost înlocuit în prima echipă cu Whitehurst.


Astfel, „foaia” timişorenilor afişa doar 20 de nume. Bucureștenii au și deschis scorul dintr-o lovitură de pedeapsă. Deși Steaua a atacat mai mult, ”sarazinii” au marcat singurul eseu al primei părți. Vasile Rus a punctat în urma unui mol iar Samoa, cu transformarea, a dus scorul la 7-3 pentru bănăţeni.

La reulare tot Timişoara Saracens a punctat prima, în urma unei „penalităţi” convertite de la distanţă de Samoa. Steliştii s-au apropiat apoi la două puncte după primul lor eseu după ce Rus a fost eliminat temporar. Transformarea a fost ratată şi tot echipa lui Sosene Anesi era pe plus. În 14 oameni echipa de pe Bega a mai însris un eseu prin Doge iar Rupanu a transformat pentru 17-8.

Pe final Steaua a revenit în meci, marcând un nou eseu fără transformare, totuşi campionii au rezistat ultimelor asalturi.

Mâine se dispută cealaltă semifinală, CSM București – CSM Știința Baia Mare, joc programat pe Arena Zimbrilor. Finala competiţiei e vineri, 30 noiembrie, dar nu se ştie încă pe ce teren se va disputa! Timişoara Saracens are şansa să recâştige după doi ani de pauză acest trofeu.

Timișoara Saracens: Taupaki, Sabău, Pungea, Popârlan, Mureșan, Neculau, V. Rus, Morrison (cpt.), Rupanu, Rose, Tătăruș, Umaga, Moala, Whitehurst, Samoa. Rezerve: Halalilo, Boshoff, Doge, Iftimiciuc, Lazăr. Antrenor: Sosene Anesi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.