Tradiţii nemţeşti legate de Crăciun, dezvăluite în cadrul unor ateliere inedite la...

Tradiţii nemţeşti legate de Crăciun, dezvăluite în cadrul unor ateliere inedite la Centrul Cultural German din Timişoara

0
DISTRIBUIȚI

Crăciunul este momentul cel mai potrivit pentru delicioase prăjituri, dar şi pentru a da frâu liber creativităţii, aşa că Centrul Cultural German a gândit o combinaţie între gătit şi creativitate.

Aidoma pregătirii unui aluat, în 3 decembrie, între orele 18:00 şi 20:00, vor fi puse la un loc reţete de prăjituri, tradiţii germane legate de sărbătoarea Crăciunului, hârtie şi culori, care, alături de ilustratoarea Livia Coloji, se pot transforma în originale cadouri de aşezat sub brad. La atelier pot participa zece persoane care se pot înscrie până în 30 noiembrie, la adresa r.cojocariu@ccgtm.ro, iar intrarea este liberă.

În 9 decembrie, Cári Tibor & Cassandra Rühmling vor fi protagoniştii unui concert intitulat „Muzica Teatrului”, care va avea loc la Musiu, pe strada Mareşal Averescu nr.


1 B, începând cu ora 19:00. În cei 13 ani care s-au scurs de la lansarea proiectului, peste o sută de artişti au cântat deja alături de Cári Tibor, repertoriul fiind alcătuit exclusiv din creaţiile muzicale ale acestuia. Muzica teatrului a devenit un adevărat fenomen cultural şi a strâns până acum un număr impresionant de admiratori. Repertoriul cuprinde creaţii muzicale compuse pentru piese de teatru celebre, pe texte în limbile germană, engleză, franceză sau italiană. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Copiii se vor putea bucura de povestea „Die kleine Hummel Bommel feiert Weinachten”, care va fi citită la clubul de lectură din 10 decembrie, între orele 16:30 şi 17:30. Cei care doresc să afle povestea lui Hummel Bommel, care se bucură că vine Crăciunul dar nu ştie dacă îl va putea sărbători frumos deoarece pregătirile nu ies deloc cum ar trebui, se pot înscrie la aceeaşi adresă, până în 7 decembrie, numărul maxim de participanţi fiind de zece copii.

Un atelier de Crăciun pentru copii cu vârste cuprinse între 5 şi 10 ani va fi organizat în 12 decembrie, de la ora 16:30, unde cei mici vor putea meşteri daruri de Crăciun din cele mai originale, pentru a-i bucura pe cei dragi. Pot participa zece copii, intrarea este liberă, iar înscrierile se fac până în 7 decembrie. Pentru toate atelierele, deţinătorii cardului Cultura Plus au prioritate.

În cadrul seriei FilmparaDE, ceainăria Cărtureşti va găzdui în 13 decembrie, de la ora 18:30, filmul „Western”, povestea unor germani ajunşi într-un loc necunoscut, unde întâlnesc condiţii vitrege, dar pot lega prieteni cu localnicii, deşi nu le cunosc limba.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.