Amendă astronomică dată Primăriei Timişoara pentru mizeria din oraş UPDATE Robu: „Campanie...

Amendă astronomică dată Primăriei Timişoara pentru mizeria din oraş UPDATE Robu: „Campanie de intoxicare informațională deșănțată la maxim”

0
DISTRIBUIȚI

Comisarii Gărzii de Mediu din Timiş au amendat cu 50.000 de lei Primăria Timişoara pentru rampele clandestine de gunoi care s-au format în tot oraşul de când nu mai există firmă specializată care să se ocupe de salubrizare.

La finalul lunii noiembrie, prefectul Eva Andreaş a dat ordin pentru înfiinţarea unei comisii mixte care să verifice modul în care se efectuează curăţenia pe domeniul public din Timişoara.

Controlul comisarilor de mediu a început în 28 noiembrie şi s-a încheiat ieri, 5 decembrie. Specialiştii au identificat în mai toate zonele pe care le-au străbătut deşeuri amestecate abandonate pe spaţiul public: în zona containerelor de deşeuri menajere şi selective, pe scuauri, iar la bordurile străzilor au găsit acumulări de praf şi noroi, dar şi frunze în descompunere.

„Zonele cu afluenţă publică sunt insalubre, constatându-se atât deşeuri în jurul coşurilor de gunoi amplasate pe domeniul public (ex. staţii mijloace transport în comun, pieţe), cât şi deşeuri dispersate pe spaţiile verzi. (…) „Întrucât s-a constatat că nu se asigură menţinerea curăţeniei stradale pe domeniul public în intravilan Municipiul Timişoara şi nu se respectă prevederile OUG 195/2005 privind protecţia mediului (…) uat Municipiul Timişoara a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 50.000 de lei (…)”, arată comisarii de mediu în raportul întocmit.

În plus, primăria trebuie să identifice rapid toate zonele cu deşeuri abandonate şi să salubrizeze spaţiile respective.


Primarul Timişoarei are termen, potrivit raportului, 04.02.2019 pentru acest lucru.

În prezent, Horticultura goleşte coşurile stradale şi curăţă în jurul acestora, iar persoanele care beneficiază de ajutor social mătură manual zona pietonală aferentă străzilor principale.

Ultimul control al Gărzii de Mediu pe problematica abandonării de deşeuri a fost făcut în luna mai a acestui an, când au fost descoperite 200 de rampe clandestine pe domeniul public.

UPDATE Reacţia primarului Timişoarei

Redăm mesajul integral:

„INSTITUȚIA STATULUI PSD-IZATĂ, NUMITĂ GARDA DE MEDIU, NU VEDE CE VEDEM NOI TOȚI, STIMAȚI TIMIȘORENI! NU A FĂCUT NICI MĂCAR O ATENȚIONARE ORGANIZAȚIEI RESPONSABILE DE MIZERIA PE CARE O VEDEM ÎN ORAȘ, ADID, CUM NU FACE NICI CELOR CE NE POLUEAZĂ ORAȘUL CU NERUȘINARE! DIMPOTRIVĂ, ÎNCEARCĂ SĂ ÎNVINOVĂȚEASCĂ PRIMĂRIA!

După ce ridicarea gunoiului menajer s-a luat din jurisdicția Primăriei și s-a dat la Aociația Județeană ADID, cu nerușinarea-i specifică, PSD, care are controlul total asupra acestei asociații ADID, duce o campanie de intoxicare informațională deșănțată la maxim, pt a direcționa nemulțumirile legitime ale dv, stimați timișoreni, către Primărie! Tot ce înseamnă gunoi menajer -altfel spus: gunoi din pubele, containere, rampe clandestine, rampe sezoniere de primăvară și toamnă- NU MAI ARE LEGĂTURĂ CU PRIMĂRIA!

Primăria este responsabilă doar de ridicarea gunoiului din coșurile de pe domeniul public -trotuare, piețe, stații STPT, parcuri- și de măturatul și spălatul străzilor! Suntem conștienți că și la acest capitol mai e mult până să ne putem declara mulțumiți, dar nu e drept să ni se punăîn cârcă ceea ce nu e al nostru! Vă rog să sesizați”, a scris Nicolae Robu pe pagina de socializare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.