Seară magică cu povești bulgărești tradiționale și sunete orientale cu formația IRFAN,...

Seară magică cu povești bulgărești tradiționale și sunete orientale cu formația IRFAN, la Timișoara FOTO şi VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
<


figure id="attachment_345654" style="width: 640px" class="wp-caption alignnone">
Formația IRFAN a oferit un concert magic la Timișoara

Formația bulgărească IRFAN a susținut un concert plin de magie, ieri seară, la Timișoara, sunetele care amestecă folkul tradițional din țara vecină cu diverse influențe orientale reușind să le inspire spectatorilor o seară fermecată.

Aflată pentru a treia oară în orașul nostru, formația și-a lansat cu această ocazie cel mai nou material discografic care poartă numele de Roots. Pe parcursul pieselor care au răsunat în clubul Capcana, muzicienii au reuși să creeze un amalgam sonor care a inclus „opriri“ în Balcani sau în muzica bizantină, din „peisaj“ nelipsind nici crâmpeie sonore care amintesc de ortodoxism. Unul dintre atu-urile formației IRFAN este superba combinație între vocea solistei Darina Zlatkova și timbrul deosebit al vocii lui Ivaylo Petrov. Un alt element care sporește şarmul recitalurilor trupei din Bulgaria este acela că foloseşte instrumente exotice, ca darbuka, djembe, caval, daf sau harmonium. Fiecare dintre aceste „bijuterii” care adaugă momente interesante spectacolelor este folosită într-un mod prudent. Drept urmare, publicul se alege cu un sunet „curat“, care contribuie din plin la crearea unei atmosfere relaxante, colorată de poveștile pline de har narate de cei doi soliști ai formației.

„Albumul nostru Roots este o întoarcere la rădăcini, la muzică tradițională bulgărească. Prin muzica noastră onorăm strămoșii noștri. Interpretăm tradiționalismul într-o manieră nouă și muzica noastră este bine primită peste tot. E drept, în estul și sudul Europei publicul este mai cald, dar am avut parte de succes și în alte zone. Primele trei albume le-am scos la o casă de discuri franceză, iar noul disc l-am produs noi. În zilele noastre e foarte greu să etichetezi muzica cuiva. Nu mai există genuri bine stabilite. Ceea ce cântăm noi este electroacustic world fusion. Am mai cântat în Timișoara, unde am avut parte, de fiecare dată, de un public cunoscător. Singura trupă românească de care am auzit este Negură Bunget. Ne dorim să revenim în Timișoara, întotdeauna e o plăcere să cântăm aici“, ne-a declarat Ivaylo Petrov, solistul formației.

Foto: Definite Rock

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.