Funcționar public de la Arhivele Naționale Timiș, trimisă în judecată pentru corupție

Funcționar public de la Arhivele Naționale Timiș, trimisă în judecată pentru corupție

0
DISTRIBUIȚI

O angajată a Arhivelor Naționale Timiș a fost trimisă în judecată de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș după ce ar fi primit mită, în mai multe rânduri, pentru eliberarea unor înscrisuri privitoare la situația juridică a unor imobile.

„Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș au dispus la data de 19.11.2018, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpatei S.M.V.


pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată, prev. de art. 289 alin. 1 C.p. cu apl. art. 35 alin. 1 Cp (două acte materiale). Din cuprinsul rechizitoriului rezultă următoarea situaţie de fapt: În cursul anilor 2014 și 2016, inculpata S.M.V., în calitate de funcționar public în cadrul Serviciului Județean Timiș al Arhivelor Naționale, a primit în mai multe rânduri, în baza aceleiași rezoluții infracționale, diferite sume de bani necuvenite, pentru eliberarea unor înscrisuri privitoare la situația juridică a unor imobile. Dosarul a fost trimis spre competentă soluţionare Tribunalului Timiş”, a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș.

Procurorii fac precizarea că trimiterea în judecată reprezintă, conform Codului de procedură penală, o etapă a procesului penal ce constă în finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, în vederea judecării cauzei, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.