Probleme mari la Informatica Timişoara înaintea derby-ului cu Deva. Campioana rămâne fără...

Probleme mari la Informatica Timişoara înaintea derby-ului cu Deva. Campioana rămâne fără un om cheie şi nu a primit nici jumătate din banii promişi de autorităţile locale

0
DISTRIBUIȚI

Situaţia campioanei României la futsal se agravează pe mai multe planuri. Informatica Timişoara riscă să abordeze duelul de luni cu Autobergamo Deva fără antrenorul-jucător Robert Lupu, pe care federaţia îl obligă să aleagă între club şi prima reprezentantivă. De asemenea preşedintele Gabriel Lungu e îngrijorat de situaţia financiară generală a clubului, care nu a primit toţi banii promişi de la autorităţile locale, prin urmare au început deja „epurările” în cadrul lotului.

Brazilianul Flavio şi Liviu Ruxandari nu mai fac parte din lotul timişorenilor. Primul ar fi avut şi probleme cardiace iar cel din urmă a fost transferat recent de la Iaşi. Informatica se gândeşte însă la buget, unul care ar putea duce în această iarnă la mai multe plecări, în special din rândul internaţionalilor. Pentru derby-ul cu Deva e sigură şi absenţa lui Savio, în covalescenţă după operaţia de la genunchi, dar planează şi o ceaţă asupra situaţiei selecţionerului Robert Lupu.


„Din ce am înţeles nu mai poate juca la noi şi la naţională”, a spus Gabriel Lungu despre antrenorul-jucător al alb-violeţilor. Acesta din urmă a fost plecat cu lotul naţional într-un turneu în China, unde a fost prezent şi un alt jucător al campioanei, Mimi Stoica.

Timişorenii au avut astfel mari probleme de lot acasă şi nu s-au putut pregăti până acum pentru importantul meci de lunea viitoare, cu Autobergamo în „Olimpia” (ora 18.30). Deva e pe locul 1 iar Informatica pe 3, la două puncte distanţă.

„Momentan e o situaţie mai dificilă”

Gabriel Lungu nu ştie care va fi viitorul grupării timişorene, deţinătoare a titlului, precum şi a Supercupei, în condiţiile în care există tot mai multe nemulţumiri de ordin financiar. Primăria nu a alocat nici jumătate din banii promişi pe anul 2018. „Financiar eu am susţinut-o, dar de la Primărie au aprobat 90.000 de lei şi mi-au dat 25.000. Din septembrie până acum nimic, în 12 se încheie … Mai avem de primit 13.500 de euro. De la CJT am primit bani pe partea de copii. Ei sunt în termen, au plătit la timp… pe tot anul au avut 100 şi ceva de mii de lei”, a declarat conducătorul Informaticii.

Sumele de la autorităţile locale şi judeţene sunt pe proiecte, în condiţiile în care Informatica nu face parte din SCM, club care are de asemenea grave probleme financiare. „Ăsta e sportul din Timişoara, ce să facem. Nici noi nu putem să fim departe de ceilalţi. Am fost, am dus-o… Am făcut performanţă, vrem să facem în continuare, dar momentan e o situaţie mai dificilă”, a conchis Gabriel Lungu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.