Bogdan Matei, ministrul Tineretului şi Sportului, la Timişoara: „Descentralizarea se face doar...

Bogdan Matei, ministrul Tineretului şi Sportului, la Timişoara: „Descentralizarea se face doar cu un singur scop”. Ce spune despre Tokyo 2020

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Virgil Simonescu

Prezent în capitala Banatului cu ocazia Galei Campionilor FRAS (Federaţia Română de Automobilism Sportiv), noul ministrul al Tineretului şi Sportului, Bogdan Constantin Matei, a explicat ce se doreşte printr-unul dintre obiectivele propuse: descentralizarea în sport, adică trecerea cluburilor şi direcţiilor care aparţin în acest moment de minister, la UAT-uri (unităţile administrativ-teritoriale). Bogdan Matei susţine că prin acest proces toţi cei implicaţi în activitatea sportivă vor avea de câştigat, deoarece primăriile şi consiliile judeţene sunt cele care pot atrage fonduri europene.

„Vorbim de acest proces de descentralizare, care nu se referă doar la cluburi sportive, departamentale, ci şi la direcţiile judeţene de sport şi tineret pe care ministerul le coordonează. Această descentralizare se face doar cu un singur scop şi anume îmbunătăţirea bazelor sportive şi susţinerea financiară a cluburilor sportive departamentale, nu ne dorim nimic altceva decât să îmbunătăţim activitatea sportivă, condiţiile existente actuale fie în sălile de sport pe care le administrăm, fie în bazele sportive, fie la terenuri, sau dacă vreţi să ne raportăm, fie în taberele pe care noi le avem. Ne dorim condiţii mai bune pentru sportivi, antrenori… iar UAT-urile sunt cele care într-adevăr pot să facă astăzi asemenea investiţii.


Pentru că ele pot să atragă şi fonduri europene, pot să asigure şi cota de cofinanţare specifică acestor fonduri europene”, a declarat Bogdan Matei.

„Această descentralizare nu se face doar cu personalul şi bazele pe care le avem, se face şi cu bugetul aferent pe care MTS-ul îl investeşte astăzi în salarizare, investiţii în infrastructura sportivă şi aşa mai departe. Odată ce se realizează descentralizarea, banii care ne reveneau nouă, Ministerului Sportului şi Tineretului, vor reveni direct UAT-urilor şi mă refer aici la primării sau consilii judeţene”, a precizat ministrul Tineretului şi Sportului.

Pregătiri pentru Olimpiadă

Noul ministru e foarte optimist în ceea ce priveşte starea generală a sportului românesc, deşi, în ultimii ani, rezultatele la Jocurile Olimpice au fost constant în scădere. Bogdan Matei şi-a început mandatul cu mai multe discuţii cu preşedinţii de federaţii din ţară şi susţine că România va fi pregătită pentru a lua mai multe medalii la Tokyo.

„Din ziua în care am fost instalat am avut mai multe întâlniri cu mai mulţi preşedinţi de federaţii. După cum se ştie, anul 2019 este un preolimpic şi va trebui să ne pregătim aşa cum trebuie pentru Olimpiada de la Tokyo. Am discutat câteva detalii despre ce înseamnă bugetul fiecărei federaţii pe 2019. Am încercat să ascult problemele fiecărora, cu care se confruntă la nivel de federaţii. Am avut întâlniri şi cu directorii direcţiilor judeţene pentru tineret şi sport, directori de cluburi sportive pe care le avem în subordine. Astfel încât reuşim să creionăm împreună un program pe 2019 care să fie util sportului, dar şi în principal tineretului”, a mai spus Bogdan Matei.

Ministrul Tineretului şi Sportului are mare încredere şi în naţionala de handbal feminin, care îşi joacă în această perioadă şansele la o medalie europeană în Franţa: „Le urez mult mult succes, sperăm cu toţii să obţinem o medalie, eu sunt foarte încrezător în această medalie la Campionatul European, să dea Dumnezeu să câştigăm şi mai departe ne gândim la premierea pe care să o ofere ministerul nostru.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.