Operații dificile la Institutul de Boli Cardiovasculare Timişoara. Se doreşte reluarea transplantului...

Operații dificile la Institutul de Boli Cardiovasculare Timişoara. Se doreşte reluarea transplantului de inimă

0
DISTRIBUIȚI

Institutul de Boli Cardiovasculare Timişoara a reuşit efectuarea a trei noi proceduri speciale. Este vorba despre două operaţii cu stent-grafturi aortice şi una de montare a unei valve aortice percutante TAVI, într-o singură săptămână. Sunt cazuri complexe cu disecţie de aortă tip B, ruptură de aortă posttraumatica şi o valvă montată la o pacientă de 80 de ani.


Operaţiile au  au fost efectuate de aceeaşi echipă complexă de medici cardiologi intervenţionişti formată din Cristian Mornos, Daniel Brie, Marian Gaspar, Daniel Nica, Horea Feier, Lucian Falniţă, Ciprian Dima, Horia Cioloca, Mădălin Munteanu, Ani Mornos, sub coordonarea de expert a profesorului Markus Linz, pentru TAVI şi a profesorului Rolf Dammrau pentru stent grafturi. Toate acestea la o activitate cardio-chirurgicala electivă cu peste 700 de operații pe cord deschis.

O altă veste bună este legată de reaalizarea unor importante investiţii în cadrul clinicii. Cu ajutorul unor fonduri transfrontaliere acestea vor continua şi se doreşte reluarea programului de transplant cardiac la Timişoara. „Se face reabilitarea Blocului Operator vechi, cu montarea unui Sistem de Clima Laminara nou si reamenajarea spaţiului chirurgical. Sunt perspective de finanţare prin programele transfrontaliere care să ne permită în anul 2019, amenajarea Staţiei Centrale de Sterilizare şi dotarea corespunzătoare a blocului operator cel nou, cu aparatură şi echipamente corespunzătoare. Dacă reuşim să extindem cele patru săli de operaţie, atunci ne putem gândi la reactivarea Programului de Transplant Cardiac la Timişoara şi organizarea unui Departament de Chirurgie Cardiacă Pediatrică”, a anunţat Marian Gaşpar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.