Se închide o universitate timişoreană

Se închide o universitate timişoreană

0
DISTRIBUIȚI

Mediul universitar timişorean pierde una dintre instituţiile înfiinţate după 1989. În această săptămână, preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de desfiinşare a trei asemenea universităţi, printre care şi „Mihai Eminescu” din Timişoara.

Începând cu anul 2014-2015, Universitatea „Mihai Eminescu” a intrat în lichidare cu toate programele / specializările de studii.


În prezent, nu mai funcționează în cadrul acesteia nici o specializare sau programe de studiu, la nici un an de studii, la nici o formă de învățământ, la nici o locație din țară sau străinătate. Universitatea „Mihai Eminescu” din Timișoara era o instituție de învățământ privată, înființată în anul 1992. Facultățile disponibile în cadrul acestei universități erau: Facultatea de Management Turistic, Hotelier și Comercial și cea de Psihologie și Asistență Socială.

Dacă în anul 2005 universitatea a fost acreditată prin decret, în anul 2013 a primit calificativul „Lipsă de încredere” din partea ARACIS (Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior). Aceeași agenție a propus Ministerului Educației Naționale închiderea acestei universități din cauza nerespectării standardelor de calitate. Alte probleme semnalate de ARACIS au fost lipsa cadrelor didactice și activitatea necorespunzătoare a secretariatului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.