25 de firme sprijinite de CCIAT în cadrul proiectului SIA Vest

25 de firme sprijinite de CCIAT în cadrul proiectului SIA Vest

0
DISTRIBUIȚI

centrul regional de afaceri

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș oferă în cursul semestrului I din 2019 sprijin unui număr de 25 de firme ale căror planuri de afaceri au fost selectate spre finanțare, urmarea concursului desfășurat la finele anului trecut în cadrul proiectului SIA VEST – Suport pentru Inițiative Anreprenoriale.

Cele 25 de start up-uri vor beneficia de asistență din partea experților CCIA Timiș, în vederea inițierii și înființării firmei, conform planurilor de afaceri depuse.


Proiectul SIA VEST – Suport pentru Inițiative Antreprenoriale este derulat de CCIA Timiş în parteneriat cu S.C. GAPA S.R.L. și se adresează persoanelor care intenționează să înființeze o afacere nonagricolă în mediul urban și care au domiciliul în unul din cele patru județețe ale Regiunii Vest. Obiectivul general al proiectului vizează stimularea ocupării și creșterea numărului de locuri de muncă prin furnizarea de cursuri de competente antreprenoriale pentru 360 de persoane, stagii de pratică pentru 44 de persoane în vederea dezvoltării resursei umane, activități de mentorat pentru 44 de persoane, crearea și sprijinirea în vederea dezvoltării a 44 de noi afaceri în Regiunea Vest care vor genera 88 de locuri de muncă.

În cadrul proiectului, CCIA Timiș a realizat 16 serii de cursuri gratuite de antreprenoriat, cu participarea a 340 persoane din județele Timiș, Arad, Caraș-Severin și Hunedoara, iar 380 persoane din aceste județe au fost înscrise în grupul țintă. 49 planuri de afaceri au fost depuse în cadrul concursului de planuri de afaceri organizat în perioada 08 – 29 noiembrie 2018, iar 25 planuri de afaceri selectate pentru finanțare de către CCIA Timiș, de asemeneam au fost susţinute 25 stagii de practică pentru candidații cu planuri de afaceri selectate. Valoarea finanțării nerambursabile este de 6.420.240,78 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.