Reșița Rocks lansează o nouă piesă alături de Călin Pop

Reșița Rocks lansează o nouă piesă alături de Călin Pop

0
DISTRIBUIȚI
Călin Pop revine alături de membrii proiectului Reșița Rocks

Proiectul Reșița Rocks pregătește un nou single care va fi lansat în această lună. „Piesa se numește «Garoafă roșie», iar invitatul nostru este din nou Călin Pop de la Celelalte Cuvinte, cel care a și compus această sensibilă baladă în anul 1984, pe când activa și cu trupa reșițeană, Transrock!“, spun inițatorii proiectului.

Începând cu mijlocul anilor ’80 şi până la sfârşitul anilor ’90, Reşiţa a dat rock-ului românesc o serie de trupe valoroase, majoritarea acestora neavând însă posibilităţile necesare pentru a-şi înregistra profesional materialele.


Acestea sunt Transrock (grup înfiinţat de Călin Pop de la Celelalte Cuvinte împreună cu câţiva muzicieni locali), Pentru Voi (premiul 2 la festivalul de la Turnu Severin 1989), Silex (premiul 3 la festivalul Posada 1989 şi 1990), Ramses (premiul 2 la festivalul de la Bacău 1992, premiul 3 la festivalul SamRock 1992, premiul 2 la Festivalul Posada 1992, premiul special pentru voce la festivalul SamRock 1993), Evmorbid, Krater, Attis, Necroticismm, Argotic, şi nu în ultimul rând Screaming Heads, care este probabil cea mai cunoscută formaţie din Reşiţa.

Pentru ca muzica acestor formaţii să nu se piardă definitiv, Toni Dijmărescu, Adrian Niţulescu şi Flavius Suciu au pus bazele proiectului Reşiţa Rocks, care îşi propune să înregistreze câteva piese din repertoriul trupelor menţionate. Alături de cei trei muzicieni menționați, la înregistrarea pieselor participă în calitate de invitaţi diverşi solişti vocali şi instrumentişti cunoscuți în țară. De realizarea întregului proiect grafic se ocupă artistul Radu Damian, cunoscut printre altele pentru colaborarea cu trupa Goodbye to Gravity, pe albumul „Mantras Of War”. Unul dintre obiectivele de viitor ale proiectului, care se vrea o platformă de lansare şi susţinere a talentelor, este sprijinirea artiştilor şi a trupelor locale. Aceştia vor putea profita de experienţa şi asistenţa celor trei muzicieni implicaţi, având posibilitatea de a-şi promova la rândul lor materialele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.