Teren alb la reunirea Ripensiei. Şase nume noi şi o primă certitudine...

Teren alb la reunirea Ripensiei. Şase nume noi şi o primă certitudine în lotul pregătit de Alexandru Pelici GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI

„Ripi” s-a reunit pentru un retur dorit mai liniştit în privinţa clasamentului Ligii a II-a, dar şi pentru un 2019 în care pretenţiile vor creşte. Fundaşul Andrei Tînc e primul nume important pe care roş-galbenii îl iau pentru obiectivele lor. Altfel, tehnicianul Alexandru Pelici mai testează momentan cinci tineri noi şi anunţă o selecţie continuă până la plecarea în stagiul turcesc.

Terenul din Ciarda Roşie i-a primit pe jucătorii roş-galbeni cu o pojghiţă de zăpadă îngheţată. „Să ne pregătim cât mai bine pentru că urmează o perioadă care nu prea place, cel puţin prima parte, cea a acumulărilor fizice. Dar fără de care nu poţi să joci bine fotbal… Am încheiat anul cu puncte importante pentru noi, dar nu înseamnă că am încheiat ecuaţia cu zona minată. Suntem la 4-5 puncte de echipele din apropierea liniei… A doua parte a pregătirii va cuprinde jocuri, partea tehnico-tactică, şi se va desfăşura în condiţii mai bune. În ceea ce priveşte suprafaţa… În momentul de faţă ne interesează să avem unde să alergăm. Căutăm o pistă unde să facem alergările pe acest anotimp, încet încet vom găsi locurile cele mai bune de antrenament”, a declarat „principalul” Alexandru Pelici.

Andrei Tînc, cap de listă. Popovici, absent „motivat”

26 de jucători au fost la prima mişcare oficială a Ripensiei în noul an. Dintre aceştia şase au venit din „exterior”. Cap de listă e Andrei Tînc (33 de ani), ultima dată la Luceafărul Oradea, tot în B, dar un jucător cu meciuri în Liga I la Rapid şi CFR Cluj care a fost dorit şi de ASU Poli de curând. Vorbind de concitadini, Pelici îl testează pe mijlocaşul Tiberiu Istrătescu, tânăr de 18 ani care nu a primit şanse la alb-violeţi. În pregătiri se mai află mijlocaşul ofensiv Adrian Şter (20 de ani, ex-Comuna Recea), care aparţine de CFR Cluj, atacantul Vlad Chera (18 ani, CNP Timişoara), mijlocaşul Raul Şimian (21 ani, Sporting Roşiori), care a mai evoluat la Ripensia, şi portarul Alexandru Ciută (17 ani, Giarmata). Cu prima echipă s-au pregătit azi şi câţiva tineri de la juniori, dintre aceştia Ştefan Dobie ar avea cele mai mari şanse să rămână în lotul „mare”. „Sunt în special jucători tineri, sub vârstă, ne dorim să avem o componenţă cât mai bună a acestora… urmează ca lotul să fie completat cu doi-trei jucători de experienţă. Avem nevoie şi de experienţă… După cum vedeţi lotul nu e unul foarte numeros, dar nici subţire, sunt 26 de jucători momentan. Până la plecarea în cantonament, care se va face cu 22-23 de jucători toată lumea e în pregătire şi vom vedea când vom trage linie cine rămâne şi dacă mai e nevoie să vină cineva”, a spus Pelici.

„Cu siguranţă dacă e vorba de Andrei (n.r. Tînc) şi nivelul la care a jucat, cu siguranţă nu a venit la evitarea retrogradării în Liga a II-a, ci să aibă continuitate şi să pună umărul la o ascensiune a echipei spre primele locuri şi, de ce nu, spre o promovare…”, a precizat Alexandru Pelici despre cea mai sonoră sosire de până acum.

Pe lângă cei cinci deja anunţaţi plecaţi, de la reunire a absentat Alexandru Popovici, care îşi „încearcă şansa” în fotbalul islandez, dar e posibil să rămână la Ripensia. În timp ce Adrian Ungureanu, încă în convalescenţă, şi-a privit colegii de pe margine.

Ripensia va disputa două jocuri mai uşoare, pentru testarea tinerilor în primul rând, înainte de plecarea în Antalya. Astfel, marţi, 22 ianuarie, adversar va fi Fortuna Becicherecu Mic (liderul L4 Timiş) iar trei zile mai târziu se va juca un alt meci cu Univ. de Vest (Lga 5 Timiş). În Turcia vor fi patru sau cinci jocuri amicale „mai tari” cu adversari care urmează să fie anunţaţi mâine.

„Ne dorim să fim constanţi, să mergem cât mai sus… Să păstrăm această mică invincibilitate dacă o putem numi aşa, din cele cinci jocuri, să o lungim cât mai mult… Ne aşteaptă meciuri grele… E important să avem încredere toţi,urmând ca în vară, dacă sorţii permit şi Timişoara, să ne dorim mai mult, când spun Timişoara mă refer în primul rând la stadion şi la o infrastructură care să-ţi permită să vrei mai mult”, a conchis Pelici cu referire la obiectivele noii Ripensia.


Timişorenii de pe locul 12 din B se pregătesc în zonă, după care vor pleca în stagiul turcesc pe 28 ianuarie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.