Se reia cursa topurilor universitare. Cum stau instituțiile românești în clasamentul Times...

Se reia cursa topurilor universitare. Cum stau instituțiile românești în clasamentul Times Higher Education

0
DISTRIBUIȚI

universitatea de vest

Universitatea de Vest Timişoara a fost inclusă, alături de alte şase universităţi româneşti, în topul Times Higher Education.

Clujul stă cel mai bine, două universităţi din localitatea ardeleană ocupând primele două locuri dintre instituţiile de învăţământ superior româneşti. Universitatea de Vest din Timişoara se regăseşte în topul 301-350 al celor mai bune 442 de universităţi, din 43 de ţări din zona Emerging Economies.

La nivel naţional, UVT s-a clasat pe poziţia a patra din șapte universități din România.


Cel mai bine iese din acest clasament mediul universitar din Cluj, care are cel mai bine clasate instituţii, Universitatea Babeș-Bolyai și Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu. Prima ocupă locul 166, iar cea de a doua locul 196.

Potrivit clasificării Emerging Economies University Rankings 2019, celelalte cinci universităţi româneşti nu prind top 200, ca urmare a punctajului realizat. Universitatea București e cuprinsă în intervalul 201-250), urmată de Universitatea de Vest din Timișoara în intervalul 301-350, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași, Academia de Studii Economice din București  și Universitatea de Medicină și Farmacie Grigore T. Popa din Iași, toate fiind plasate în intervalul 351-442.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.