Spectacolele lunii februarie pe scenele timișorene

Spectacolele lunii februarie pe scenele timișorene

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-520483148">
„Mică neînțelegere cosmică”

„Timişoara. Capăt de linie” de Peca Ştefan este spectacolul cu care, pe 1 februarie, teatrul naţional deschide luna, în Sala 2, iar în 3 şi 26 februarie, în foaierul sălii, va avea loc spectacolul „Alfabet poetic”, un concept de Doru Iosif şi Sebastian Hamburger.  Sala 2 va mai găzdui, în cursul lunii, spectacolele „Scene dintr-o căsnicie” de Ingmar Bergman, „Deşteptarea primăverii” de Frank Wedekind, „Rambuku” de Jon Fosse şi „Fraţi” de Dave Williams. În sala Studio „Uţu Strugari” sunt programate spectacolele „Cercurile încrederii” de Radu Popescu, „Steaua fără nume” de Mihail Sebastian”, „God is a Gangster” de Nick Mancuso, „M-am hotărât să devin prost” după Martin Page, „Pe mâine” de Mihaela Iancu, „Cloaca” de Maria Goos şi „Mata Hari” de Crista Bilciu, iar în sala mare a teatrului vor avea loc spectacolele „Pinocchio” după Carlo Collodi, „O scrisoare pierdută” de I.L. Caragiale, „Disney: Beauty and the Beast”, „Anna Karenina” după Lev Tolstoi, „Sarea în bucate” după Petre Ispirescu, „Hamlet” după W. Shakespeare şi „Albă ca Zăpada” după Fraţii Grimm.

Tot în 1 februarie, în sala Studio a teatrului maghiar este programat spectacolul „Mică neînţelegere cosmică”, inspirat din cartea „Eram 12 femei” de Forgách András, care abordează diverse experienţe de viaţă şi de iubire. În aceeaşi sală va avea loc concertul formaţiei „Magyarucca” din Ungaria, spectacolul „Depravare”, pe un text de Bartis Attila, spectacolul-invitat „Un_dead. O piesă mortală despre Béla Lugosi”, o piesă despre viaţa celebrului actor care l-a interpretat pe contele Dracula, prezentată de asociaţia Barboncás din Szeged. Spectacolul este recomandat publicului care a împlinit vârsta de 16 ani. În sala mare vor avea loc spectacolele „Ursuleţul Winnie Puh”, pe un text de A.A. Milne, „Baloane de săpun”, o comedie despre egoism de Csiky Gergely, spectacol-invitat al teatrului Szigligeti din Oradea, concertul Bendekffy Katalin & Cári Tibor. Traducerea în limba română este asigurată prin subtitrare sau la cască.

În sala teatrului german va avea loc, în 1 februarie şi 13 februarie, spectacolul „Jurnal de România. Timişoara” de Carmen Lidia Vidu, iar în 6 februarie, spectacolul-invitat „Perfect-compus” al teatrului „Radu Stanca” din Sibiu, care vorbeşte despre urmele lăsate asupra mai multor generaţii, marcate de război şi de anii postbelici. În repertoriul lunii februarie au mai fost cuprinse spectacolele „Incredibila şi trista poveste a candidei Eréndira şi a bunicii sale fără suflet” de Gabriel García Márquez, „Prostia omenească” după Ion Creangă şi „Neînţelegerea” de Albert Camus. Toate spectacolele sunt supratitrate în limba română.

Opera timişoreană aduce în data de 3 februarie, în faţa publicului, opera „Nunta lui Figaro” de W.A. Mozart, cântată în limba italiană şi titrată în limba română, şi tot în această lună sunt programate spectacolele de operă „Tosca” de Giacomo Puccini, „Don Giovanni” de W.A. Mozart, „Elixirul dragostei” de Gaetano Donizetti, „Aida”  şi „Bal Mascat”de Giuseppe Verdi, toate cântate în limba italiană şi subtitrate în limba română. Iubitorii de musical pot vedea în luna februarie „My Fair Lady” de Frederick Loewe, „Scripcarul pe acoperiş” de Jerry Bock şi musicalul pentru copii „Micuţa Dorothy” de Marius Ţeicu, toate trei interpretate în limba română.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.