Teatrul Maghiar și Teatrul German din Timișoara își unesc forțele pentru trei...

Teatrul Maghiar și Teatrul German din Timișoara își unesc forțele pentru trei zile de spectacole

0
DISTRIBUIȚI

Teatrul maghiar şi cel german din Timişoara organizează, între 30 ianuarie şi 1 februarie, o microstagiune destinată specialiştilor de teatru, dar şi publicului timişorean, cu cele mai bune producţii recente, care pun în lumină valoarea actorilor din teatrele minoritare timişorene.

În data de 30 ianuarie, de la ora 19.00, teatrul maghiar prezintă spectacolul „Hedda Gabler”, o interpretare modernă a celebrului text de Henrik Ibsen, în regia lui Tom Dugdale, care oferă un rol generos tinrei acriţe Simó Emese, iar în ziua următoare, de la aceeaşi oră, actorii teatrului maghiar vor fi protegoniştii spectacolului „La comun” în regia lui Radu-Alexandru Nica.


În ultima zi a microstagiunii, de la ora 17.00, teatrul maghiar aduce pe scenă spectacolul „Mica neînţelegere cosmică” în regia Annei Csábi, în care cele patru personaje feminine îşi povestesc neobişnuite iubiri, iar de la ora 19.30, teatrul german prezintă spectacolul „Jurnal de România. Timişoara”, regizat de Carmen Lidia Vidu, o radiografie a modului în care şase actriţe ale teatrului percep oraşul în care trăiesc şi societatea română contemporană.

Ineditul acestei microstagiuni organizate de cele două teatre constă în varietatea spectacolelor care oferă atât publicului, cât şi specialiştilor posibilitatea de a vedea actori diferiţi şi viziuni regizorale diferite, care scot în evidenţă multiculturalitatea lumii teatrale din Timişoara.

Toate spectacolele vor fi traduse în limba română iar biletele se pot cumpăra de la casele de bilete ale celor două teatre sau pe www.biletmaster.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.