Un bebeluș de şapte luni a murit din cauza rujeolei. Numărul deceselor...

Un bebeluș de şapte luni a murit din cauza rujeolei. Numărul deceselor a ajuns la 60

0
DISTRIBUIȚI

vaccin

Un copil de şapte luni a murit din cauza rujeolei, numărul deceselor ajungând la 60. În perioada 21-25 ianaurie au fost raportate încă 32 de cazuri nou confirmate în opt judeţe şi în municipiul Bucureşti, anunţă Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile.

Cel de-al 60-lea deces datorat rujeolei, confirmat serologic, a fost raportat la un copil de şapte luni din judeţul Bihor. Bebeluşul nu era vaccinat antirujeolic, anunţă Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică.

În perioada 21.01.2019 – 25.01.2019 au fost raportate încă 32 de cazuri nou confirmate în opt judeţe şi în municipiul Bucureşti.


Astfel, în Bihor au fost raportate zece cazuri de rujeolă, în Neamţ şi Prahova câte şase, în Buzău – patru, în Maramureş două, iar în Bucureşti, Iaşi, Teleorman şi Vaslui câte un caz.

De asemenea, în cadrul actualei epidemii de rujeolă din România au fost raportate 60 de decese în urma rujeolei, astfel: nouă în judeţul Timiș, şapte în Dolj, şase în Arad, patru în Bacău, cinci în Constanța, patru în Iasi, patru în Neamț, trei în Caraș-Severin, câte două cazuri de deces în Suceava şi Bihor, iar câte un caz în Botoșani, Brăila, Brașov, Călărași, Cluj, Covasna, Ialomița, Prahova, Satu Mare, Galați, Mureș, Vaslui, Vrancea și București.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.