Frankscoast, pop fabricat în Timișoara: „Ne dorim să scriem piese care ne...

Frankscoast, pop fabricat în Timișoara: „Ne dorim să scriem piese care ne plac, să furam un toboșar și să cântam cât mai mult“ VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Trupa timișoreană de indie – pop Frankscoast a reușit să intre în atenția publicului local prin câteva apariții surprinzătoare, amestecul lor de stiluri muzicale fiind răsplătit la fiecare eveniment cu aplauze sincere din partea spectatorilor. Formația a debutat în cursul anului 2017, în cadrul festivalului MedFest, și a susținut câteva concerte pline de șarm, una din aparițiile cele mai recente consumându-se în deschiderea recitalului Orkid din orașul nostru.

Frankscoast înseamnă: Raluca (voce), Dragoș (chitară și voce), Adrian (bas) & Cezar (keyboards). Următorul concert al formației va avea loc sâmbătă 9 februarie, la Atelier 22 TM, în cadrul The Session Room #11 La fel ca și celelalte sesiuni TSR evenimentul va fi transmis, integral, prin livestreaming, pe pagina Atelier22TM, cu începere de la ora 17.22.

Înaintea acestui concert, le-am adresat celor de la Frankscoast câteva întrebări…

– Ați susținut recent un concert la Reflektor Venue în deschiderea celor de la Orkid, care v-au lăudat pentru recital. Cum v-ați simțit pe scenă și care a fost feedback-ul pe care l-ați avut după?
– Reflektor Venue era una dintre locațiile în care ne-am dorit să ajungem de la început. Din fericire am ajuns mai repede decât ne-am fi imaginat, iar faptul că cei de la Orkid ne-au apreciat în repetate rânduri, ne-a făcut să prindem și mai multă încredere in noi.

– Câte compoziții proprii aveți și care sunt cover-urile care le cântați în concerte?

– Avem aproximativ 15 compoziții proprii, pregătite pentru live.


Mai avem câteva piese în lucru, iar în ceea ce privește cover-urile, cântam o preluare de la Radiohead – „Creep”, modificându-i armonia și structura, și din când în când ne mai aducem aminte cu drag de Nancy Sinatra – „Bang bang”.

–  Care sunt formațiile sau artiștii care vă inspiră în piesele voastre?
– Suntem destul de diferiți când vine vorba de genurile muzicale, iar acum pentru că îl avem și pe Adi la bas, putem să extindem și să încercăm să experimentăm și alte stiluri muzicale. Reușim totuși să ne întâlnim undeva la mijloc, ceea ce înseamnă: Zaz, Mazzy Star, Jack Johnson, Amy Winehouse și Zero 7.

– Cum vedeți scena muzicală din Timișoara în 2019?

– Având în vedere că avem public care să ne asculte și avem unde ieși să cântăm în fiecare weekend, considerăm că Timișoara nu stă rău.

– Ce piese veți cânta la Atelier 22 și care sunt planurile voastre de viitor?

– Printre piesele care credem noi că ar trebui menționate pentru Atelier22, sunt în primul rând: „So cool”, „Te ocolesc” și „Rise Above Dark Unicorns”, pentru că sunt piesele unde ne vom bucura de aportul lui Adrian, noul nostru basist. Ca planuri de viitor, ne dorim să scriem piese care ne plac, să furăm un toboșar și să cântam cât mai mult.

– Unde vă vedeți peste cinci ani? Cântând pop pe scena vreunui festival din afara României?
– Cântând în aceeași formulă, piesele care ne plac. Unde? Asta, în momentul de față, credem că este cel mai puțin important…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.