Încă o minciună marca Robu demontată. Curățenia stradală din Timișoara intră în...

Încă o minciună marca Robu demontată. Curățenia stradală din Timișoara intră în normalitate de abia de Paște

3
DISTRIBUIȚI

Reprezentanții Primăriei Timișoara au semnat, astăzi, la sediul instituției, contractul cu firma de salubrizare care a câștigat a doua licitație organizată de municipalitate, SC Brantner Servicii Ecologice SRL. Vă reamintim că noul operator specializat va avea sarcina de a goli coșurile de gunoi și să măture străzile. Contractul cadru a fost semnat pe o perioadă de patru ani, valoarea acestuia fiind de aproape 73 de milioane de lei, fără TVA.

“La a doua licitație, din fericire, am avut succes. Licitația s-a încheiat cu bine. Astăzi suntem în măsură să semnăm contractul pentru delegarea serviciului public de salubrizare stradală în municipiul Timișoara cu câștigătoarea licitației, SC Brantner Servicii Ecologice SRL.  Acordul cadru are ca obiect delegarea serviciului public de salubrizare stradală în municipiul Timișoara, durata este 48 de luni, începând de astăzi. Prețul pe care-l vom plăti este de aproape 73 de milioane de lei, fără TVA. Contractele subsecvente vor avea ca obiect delegarea pe un an calendaristic, valoarea unui contract subsecvent este de 18 milioane de lei, fără TVA. Firma are sediul principal în Cluj, este o firmă austriacă, cu puncte de lucru în Cluj, Drobeta Turnu-Severin, Piatra Neamț, Reșița și Sibiu”, a afirmat Nicolae Robu, înainte de semnarea contractului.

Potrivit primarului Timișoarei, salubrizarea se va efectua pe 1.227 străzi. La licitație s-a solicitat ca firma să aibă 15 utilaje, plus 13 automăturătoare, nouă măturătoare electrice, șapte autocisterne și opt autocisterne cu spălător, cu normă de poluare Euro 6.

În total, firma care se va ocupa de salubrizarea stradală la Timișoara ar urma să angajeze 296 de persoane.


Dintre acestea, patru vor ocupa funcții de conducere, șapte vor avea sarcina de a monitoriza și controla, iar restul 285 vor fi muncitori și șoferi. Pe străzile din zona centrală și pietonală, angajații operatorului vor interveni în trei schimburi. De asemenea, toate utilajele vor fi urmărite prin sistem GPS, în timp real.

“Vom avea încredere că vom putea să facem ca Timișoara să fie un oraș foarte, foarte curat. Am făcut această promisiune timișorenilor și când promit ceva, trebuie să se îndeplinească. Voi avea grijă ca și la capitolul salubritate ceea ce promit să devină realitate. Am încredere în firma SC Brantner Servicii Ecologice SRL”, a precizat Nicolae Robu.

Totodată, David Alexander Zeininger, directorul general în România al SC Brantner Servicii Ecologice SRL, a afirmat că firma va putea să intervină cel mai devreme înainte de sărbătorile pascale, la sfârșitul lunii aprilie.

“Noi suntem foarte fericiți că suntem aici, să semnăm un contract foarte important pentru noi. Lucrăm  la Cluj, facem salubrizare stradală și măturăm străzi, spălăm străzile și în Sibiu, acum avem punct de lucru și în Timișoara. Ne bucură. Suntem o companie serioasă. Acum suntem în plină mobilizare. Conform contractului, avem termen de mobilizare 90 de zile. Știm că la Timișoara nu se face curățenie așa cum trebuie, încercăm tot ce putem. Încercăm măcar cu o parte să intervenim înainte de Paști, să facem curat înainte de Paști. Nu am un termen fix, deschidem acum un punct de lucru, avem nevoie de autorizație de mediu, sunt niște termene legale, am comandat deja niște utilaje. Vom începe etapizat, depinde de graficul lunar primit de la primărie. Dacă avem 50, 60 de oameni înainte de Paști, o să intervenim. Am comandat utilaje noi de 1,28 milioane de euro, în primă fază”, a precizat David Alexander Zeininger. Vă reamintim că primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a susținut, anterior, că în doar câteva săptămâni, compania câștigătoare va începe să curețe trotuarele.

O parte dintre gunoaiele colectate din coșurile de gunoi vor fi duse la deponeul de la Ghizela, iar cealaltă parte la stația de sortare administrată de Colterm.

Până când noul operator specializat va fi pregătit să intervină, tot Horticultura se va ocupa de golirea coșurilor de gunoi de pe străzile Timișoarei.

3 COMENTARII

  1. CE LIMITATI SUNTETI… voi va dati cu firma in cap daca ”Vă reamintim că primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a susținut, anterior, că în doar câteva săptămâni, compania câștigătoare va începe să curețe trotuarele”, cat mai e pana la PASTE ???

  2. Cum este posibil să se semneze contract cu o firmă care nu are utilaje și nici personal angajat ?Poate că utilajele se vor cumpăra cu banii primăriei,sub formă de avans.Avem în Timișoara firme care dețin utilajele necesare ,și personal,care pot acționa imediat.Cred că ceva nu este în regulă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.