Mai multe companii mari din vestul țării se pregătesc să se mute...

Mai multe companii mari din vestul țării se pregătesc să se mute din România

0
DISTRIBUIȚI

Mai multe firme mari din zonele industriale (Arad şi Curtici) îşi închid porţile sau îşi mută liniile de producţie în Ungaria sau Macedonia, a scris NewsAr.ro.

Potrivit sursei citate, una dintre cele mai vechi multinaţionale din Zona Industrială Vest a Aradului se pregătește de mutarea în Macedonia, aproximativ 3.000 de persoane urmând să rămână fără loc de muncă. O firmă din domeniul automotive, cu aproximativ 2.000 de angajaţi, și-ar putea închide la rându-i porţile.

O altă societate, de această dată din Zona Industrială Curtici, Key Safety Systems (KSS), cu 300 de angajaţi, şi-a mutat deja liniile de producţie de partea cealaltă a frontierei, la Miskolc, în Ungaria.


Dată fiind fuziunea cu Takata, o parte din angajaţi au fost relocaţi la fabrica din Arad. Aceeaşi soartă o va avea, potrivit informaţiilor noastre, şi fabrica KSS din Hunedoara.

Printre cauzele care duc la închiderea fabricilor din zonele industriale se numără, conform NewsAr.ro, lipsa forţei de muncă (invocată la închiderea Rosko Textil), lipsa de perspective pe termen mediu şi lung, costurile tot mai mari de producţie (inclusiv cele cu salariile, care s-au majorat cu 50% în ultimii doi ani, la care se adaugă preţul energiei, majorat şi el cu 40% în ultimii doi ani), infrastructura de transport deficitară (costuri enorme pentru firme să aducă angajaţi de la zeci de kilometri, pe drumuri proaste ori foarte proaste), lipsa de sprijin din partea autorităţilor, chiriile mari, lipsa altor alte elemente de infrastructură decente (canalizarea, de exemplu) sau desele întreruperi ale furnizării energiei electrice. La toate acestea se adaugă, desigur, climatul de instabilitate din ţară.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.