Momentul în care 15% dintre primarii PSD din Timiș vor trece la...

Momentul în care 15% dintre primarii PSD din Timiș vor trece la partidul lui Ponta

0
DISTRIBUIȚI

Pro România Timiș, care recent s-a întărit prin venirea deputatului PSD Adrian Pau, este convinsă că va atrage, în viitorul apropiat, un număr mare de primari din județ.

Adrian Pau a explicat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că a decis să demisioneze din PSD din cauza situației actuale din partidul în care s-a înscris în anul 2012.

„În 2012 am intrat în PSD alături de Victor Ponta. Acum, am ales să-mi continui drumul alături de Victor Ponta din mai multe considerente. În primul rând, faptul că situația actuală a PSD nu este una foarte plăcută pentru nimeni și nu cred că îndepărtarea lor din zona social-democrației poate ajuta pe cineva. Din nefericire, nu s-a întâmplat nimic cu semnalele de alarmă trase de mine și de mulți dintre colegii mei. Opinia este pedepsită în cadrul PSD”, a precizat Adrian Pau.

Deputatul a mai afirmat că cei din PSD au încercat să-l determine să rămână în partid, oferindu-i posibilitatea de a conduce Comisia de buget-finanțe din Parlamentul României cu doar două zile înainte de a pleca în Pro România.

„Am fost în postura în care să fiu unul dintre cei care aprobau acest buget.


Cu două zile înainte de a-mi anunța trecerea la Pro România, am fost numit și am aflat că voi conduce Comisia de buget-finanțe din cadrul Parlamentului României. (…) Inclusiv această propunere pe care au făcut-o a fost oarecum sfidătoare. Când am mers prima dată în Parlamentul României, nu ne-a citit nimeni CV-urile și am fost trimis la «Românii de pretutindeni», nu aveam nici cea mai mică experiență. Și acum dintr-o dată am devenit foarte bun, pentru că exista un risc foarte mare să plec din acest partid. E tipic pentru domnul Liviu Dragnea, nu sunt primul și vedeți că mulți dintre colegii noștri, mai ales dintre cei care pleacă din PSD și se întorc cu funcții în buzunar”, a detaliat Adrian Pau.

Reprezentanții Pro România Timiș au mai precizat că sunt „foarte mulți primari” care și-au arătat intenția de a se muta în partidul condus de Victor Ponta, doar că mulți dintre edili vor face acest pas abia după ce va fi votat bugetul Consiliului Județean Timiș.

„Sunt foarte mulți primari care ne-au contactat. O să-i lăsăm pe ei să-și exprime punctul de vedere și satisfacția că vor să vină către noi. Un zece la sută la nivel de județ, un 15 la sută la nivel de PSD Timiș. Nu o să spun numele primarilor. Pot să vă asigur că în perioada următoare vor mai fi colegi care vor veni către Pro România la nivel local și național. Bugetul de la consiliul județean îi împiedică”, a precizat Adrian Pau.

De asemenea, și Nicu Birău, primarul de la Variaș care a trecut de la PSD la Pro România, a adăugat că „după aprobarea bugetului de la consiliul județean, acești primari vor fi vizibili”. Totuși, Adrian Pau a declarat că nu crede că se vor muta la Pro România și alți parlamentari PSD din Timiș.

Însă, reprezentanții partidului condus de Victor Ponta îi așteaptă în Pro România pe vicepreședintele CJ Timiș Traian Stancu, proaspăt zburat din ALDE, sau Titu Bojin, consilier județean UNPR, fost lider al PSD Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.