Numărul infecţiilor respiratorii a crescut cu o treime în doar o săptămână,...

Numărul infecţiilor respiratorii a crescut cu o treime în doar o săptămână, în Timiş

0
DISTRIBUIȚI

Timişul are probleme tot mai mari cu infecţiile respiratorii. Doar în ultima săptămână între 28 ianuarie şi 3 februarie au fost raportate la unităţile de primiri urgenţe, de către spitale, medici de familie şi serviciul de ambulanţă un număr de 3.702 cazuri de viroze respiratorii, în creştere cu 31,33% faţă de săptămîna precedentă. De asemenea, numărul cazuri de viroze internate a ajuns la 69, iar cel al pneumoniilor raportate la 549 cazuri, în creştere cu 33,9% faţă de săptămâna anterioară.


În 82 de cazuri de pneumonie a fost necesară internarea, a anunţat Direcţia de Sănătate Publică.

Număr cazuri de îmbolnăvire cu simptomatologie clinică de gripă a ajuns la 48, în creştere cu 27% faţă de săptămâna anterioară, un număr de zece persoane fiind internate. Tot în ultima săptămână de raportare au fost două cazuri confirmate cu infecţie cu virusul AH3. Astfel, numărul total al cazurilor de gripă confirmate cu laboratorul, la nivelul judeţului Timiş a ajuns la 11.

Din păcate, un număr de şase pacienţi au decedat deja din cauza problemelor ataşate gripei. Ultimul, un pacient de 50 de ani, a decedat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Victor Babeş” din Timişoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.