Robu: „PSD l-a avut pe Iliescu, PD pe Băsescu, PRM pe Vadim...

Robu: „PSD l-a avut pe Iliescu, PD pe Băsescu, PRM pe Vadim Tudor. PNL nu are o locomotivă. Este o realitate”

0
DISTRIBUIȚI

robu busoi

Nicolae Robu continuă să își dea cu părerea despre alegerile europarlamentare din luna mai și despre lista de candidați a PNL. Președintele PNL Timiș a afirmat că indiferent cum va fi întocmită această listă a partidului, o va susține și le va cere și celorlalți membri din județ să o facă. De asemenea, Nicolae Robu a afirmat că PNL nu are o „locomotivă”, adică un om cu un scor mai mare decât cel al partidului, în afară de Klaus Iohannis.

„Voi susține și vom susține lista PNL și ne vom însuși ceea ce se stabilește la nivel decizional statutar. Dar încercăm să influențăm. Eu continui să spun că pe listă trebuie să se găsească pe pozițiile eligibile, pe de o parte, oameni care au avut o prestație foarte bună în Parlamentul European. Colegul Cristian Bușoi este unul care a avut o asemenea prestație și prin urmare îl susțin să se regăsească din nou pe o poziție eligibilă. Nu oricine are vocație, are competențe pentru a fi un bun europarlamentar. Și, pe de altă parte, trebuie să ținem seamă că noi nu avem o locomotivă și nu avem de unde să o găsim oricât am căuta-o și în afara partidului, pentru că orice sondaj, eu am făcut o mulțime, arată că nimeni la ora actuală, din PNL sau dintre simpatizanții PNL, nu are un scor personal peste scorul partidului.


De aici trebuie să plecăm. Sigur, președintele Iohannis este susținut de noi și va fi susținut de noi pentru o nouă candidatură, domnia sa are scor peste scorul PNL, dar nu intră în discuție acum, să fiu clar înțeles. Domnul președinte Iohannis stă foarte bine, dar asta e situația reală. Am avut în istorie pe Ion Iliescu, locomotivă pentru PSD în diversele sale ipostaze, l-am avut pe Traian Băsescu, locomotivă pentru PD, l-am avut pe răposatul Corneliu Vadim Tudor, locomotivă pentru PRM, l-am avut pe Gigi Becali, locomotivă pentru PNG, și cam aici ne oprim. Și acum trebuie să recunoaștem, domnul Dacian Cioloș este locomotivă pentru alianța de partide în numele căreia a anunțat că va candida. Este o realitate, noi nu putem să cădem în ridicol, nerecunoscutând niște realități evidente”, a afirmat Nicolae Robu.

Totodată, liderul PNL Timiș a afirmat că îi va susține pe europarlamentarul Cristian Bușoi, europarlamentarul Daniel Buda, din Cluj,  senatorul Alina Gorghiu, precum și pe Gheorghe Falcă, primarul Aradului, ș Mircea Hava, primarul din Alba Iulia.

„Cred că pe listă trebuie să se regăsească oameni precum Cristian Bușoi, precum Daniel Buda de la Cluj, oameni cu o prestație foarte bună. Trebuie să se regăsească oameni care au confirmat și au adus servicii partidului până astăzi și au confirmat că au susținere la alegerile prin care au trecut. Adică primari precum Gheorghe Falcă, precum Mircea Hava. Uite, eu mă aventurez, cred că sunt singurul liberal care dă nume. Și am mai spus că pe listă cred eu că ar trebui să fie și colega noastră Alina Gorghiu, care are o activitate politică continuă de când a fost foarte tânără, a fost inclusiv în fruntea partidului și este senator al României în momentul de față. Păi dacă am susținut-o acolo, înseamnă că are calități, nu degeaba am susținut-o și dacă își dorește să fie europarlamentar, pe baza acelor calități, nu pentru simplul fapt că-și dorește, e firesc să o susținem și în continuare”, a detaliat Nicolae Robu.

Foto: Virgil Simonescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.