Șeful CJ Timiș: Lucrările de lărgire la patru benzi a drumului Timișoara...

Șeful CJ Timiș: Lucrările de lărgire la patru benzi a drumului Timișoara – Moșnița Nouă ar putea începe în acest an

0
DISTRIBUIȚI

drum mosnita

Reprezentanții Consiliului Județean Timiș au venit, astăzi, cu noi informații legate de proiectul lărgirii la patru benzi a drumului care leagă Timișoara de Moșnița Nouă. Astfel, prin intermediul unui comunicat de presă, CJ Timiș anunță că s-a depășit o barieră birocratică majoră, după ce a fost obținut avizul Agenției pentru Protecția Mediului, care a fost blocat o perioadă lungă de timp în mai multe contestații. Acest aviz reprezintă ultimul document necesar pentru demararea licitației de execuție a lucrării. Șeful CJ Timiș, Călin Dobra, susține că lucrările ar putea începe chiar în acest an.

„Mai avem o singură etapă de parcurs până să se lucreze efectiv la lărgirea drumului. Dacă nu vor exista contestații la licitație, sunt șanse ca ordinul de începere a lucrărilor să fie dat în acest an. Pe bună dreptate, oamenii nu mai au răbdare, la ce condiții de trafic sunt în prezent. Facem tot ce putem să parcurgem etapele birocratice cât mai repede, dar de multe ori suntem legați la mâini. Contractul de finanțare este semnat, drumul se face.


Cât de repede se face… depinde în acest moment doar de eventuale contestații. Eu sper totuși să nu avem parte de rea-credință și să putem desemna un constructor care să lucreze încă din acest an”, a afirmat Călin Dobra.

Artera va fi lărgită pe o distanță de patru kilometri, de la limita teritorială a Timișoarei. Potrivit reprezentanților CJ Timiș, intervenția este necesară, în contextul creșterii semnificative a valorilor de trafic, dar și din cauza degradării carosabilului. Pe lângă creșterea siguranței și a vitezei de rulare, investiția va aduce și beneficii precum reducerea poluării aerului, reducerea zgomotelor și a vibrațiilor generate de ambuteiajele atât de frecvente.

Lucrarea va fi una completă, cu asigurarea de sensuri giratorii, trotuare, piste de biciclete și iluminat public pe întreg traseul. În plus, vor fi plantați peste 1.000 de arbori. Vor fi amenajate accese către străzile laterale și rigole de scurgere a apelor pe ambele părți ale drumului. De asemenea, sunt prevăzute alveole pentru staționarea autovehiculelor și stații pentru transportul în comun.

Proiectul lărgirii la patru benzi de circulație a DJ 592, una dintre principalele intrări în Timișoara, are o valoare estimată de 34 de milioane de lei. Banii sunt asigurați din bugetul Consiliului Județean, cât și prin Programul Național de Dezvoltare Locală PNDL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.