Taximetriștii protestează pe străzile Timișoarei UPDATE 4 Circulația se desfășoară cu dificultate...

Taximetriștii protestează pe străzile Timișoarei UPDATE 4 Circulația se desfășoară cu dificultate FOTO și VIDEO

2
DISTRIBUIȚI
<


p>

Taximetriștii din Timișoara protestează și ei astăzi, în paralel cu colegii lor de la București, principala nemulțumire fiind legată de faptul că autoritățile tolerează aplicațiile de car sharing, cum ar fi Uber sau Taxify. Punctul de întâlnire este parcarea din spatele stadionului Dan Păltinișanu. De acolo, taximetriștii vor pleca pe traseul Aleea Ripensia- Aleea Studentilor, Str. Michelangelo – str. Hector – Str. Oituz – str. Al. I. Cuza – Piata Consiliul Europei – Calea Aradului – str. Amurgului – str. Demetriade – str. A. Imbroane – str. M. Kogalniceanu – str. Take Ionescu – I. C. Bratianu – str. 20 Decembrie – str. Regele Ferdinand. Protestul este aprobat să se desfășoare între orele 10 și 15.

Rămâi pe PRESSALERT.ro să afli cele mai importante informații legate de demonstrație.

UPDATE 1 Peste 700 de taximetriști s-au adunat pentru a pleca în marș. La această oră, toate dispeceratele de taxi din Timișoara sunt blocate, neprimindu-se comenzi.

UPDATE 2 “Protestăm împotriva pirateriei, transportului ilegal de persoane, fără autorizație. Adică acei ilegaliști, ca și medicul fără autorizație, care pe noi ne bagă în faliment. Deci, nu este vorba de concurență, concurența este între două entități autorizate, este vorba de o concurență neloială, între o entitate autorizată și o entitate neautorizată. Vrem să atragem atenția autorităților, este un miting de avertisment astăzi și mâine, căci dacă nu iau urgent măsuri, în 27 și în 28 februarie vom merge toți la București, pentru că este inadmisibil ca într-o țară membră a UE, cu o hotărâre clară a Curții de Justiție a UE, care statua clar că toți care vor să facă transporturi sunt obligați să se supună legii țării unde vor să opereze. Deci, chestia că eu sunt aplicație, că fac ride-sharing nu mai ține. Dacă ești transportator și vinzi produsul taxi, trebuie să te autorizezi. Vom pleca într-un marș, escortați de Poliția Română și de jandarmerie, este miting autorizat. Vrem să atragem atenția că așa nu se mai poate”, a declarat Adrian Jugănaru, purtătorul de cuvânt al Asociației Banat Taxi.

UPDATE 3 La ora 10.40, taximetriștii au plecat în marș, claxonând.

 

UPDATE 4 Traficul se desfășoară cu dificultate pe străzile pe care taximetriștii au pornit în marș, în fiecare intersecție mare fiind mobilizați polițiști care dirijează circulația.

Foto: Virgil Simonescu

2 COMENTARII

  1. In Timișoara sunt peste 3000 de ubaristi daca s-ar da liber la numărul de licențe de taxiuri mulți dintre cei 3000 ar face taxi legal. Cineva are interes sa nu liberalizeze numărul taxiurilor în oraș. O fi primarul?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.