Ripensia s-a impus la limită în testul cu tinerii lui UTA. Alex...

Ripensia s-a impus la limită în testul cu tinerii lui UTA. Alex Popovici a revenit sub comanda lui Alexandru Pelici, care mai vrea întăriri

0
DISTRIBUIȚI

Ripensia Timişoara a câştigat primul joc după revenirea din Turcia. Amicalul cu UTA a fost de fapt o verificare cu generaţia 2001 a arădenilor, întărită cu câţiva jucători de la prima echipă. Roş-galbenii s-au impus cu 1-0 la Baza 2 prin golul lui Mansour. Gazdele au mizat în acest test şi pe Alex Popovici, revenit la echipă după ce a încercat să obţină un angajament în nord-vestul continentului.

„Ripi” a dominat prima repriză şi şi-a creat câteva ocazii mari. În minutul 37 Mansour a şutat din trei metri peste poartă, dar şi-a luat revanşa înainte de pauză. Veteranul din atac al roş-galbenilor a concretizat în minutul 44 din câţiva metri după o minge primită de la Hecsko. După pauză tot roş-galbenii au fost în control, în mare parte, şi alte şanse au fost irosite la poarta lui Zamfir, inclusiv de către revenitul Alex Popovici (min. 51). Peste un sfert de oră Bădăuţă a trimis şi el slab din unghi, dar din doar câţiva metri pe direcţia portarului. Iar o altă şansă a fost ratată de Istrătescu, reluare cu capul din centrarea lui Dumiter, dar goalkeeperul arădenilor a respins. Pe final s-a acordat o lovitură liberă pentru UTA, la o fază petrecută la limita careului, dar Coulibaly nu a profitat de poziţia foarte bună, trimiţând în zidul roş-galben.

Următorul test, ultimul pentru ripensişti înaintea partidei oficiale cu ACS Poli, va fi sâmbătă (ora 11) la Reşiţa cu divizionara C CSM Reşiţa. Pe 2 martie „Ripi” şi UTA se vor reîntâlni în campionat, la Timişoara.

Ripensia: H. Moldovan – A. Popa, Apro (78, Tînc), Hecsko (46, Ţiereanu), Străuţ (75, Ardelean) – Burdet (78, Zaluschi), Stoi (46, Anghelina) – Monea (67, Simian), Bădăuţă (75, Dumiter), Popovici (56, Chera) – Mansour (46, Istrătescu). Antrenor. Alexandru Pelici.

UTA: Zamfir – Ivan, Iuga, Salka, I. Gavrilă – Coulibaly, Hrezdac (46, Haloş) – Mijokovic (în probe), Isac (70, Cocriş), Merian (60, A. Gavrilă) – Popa. Antrenor: Sandu Gaica.

Alex Pelici, nemulţumit de atac

Tehnicianul Ripensiei era mulţumit de defensivă, nu însă şi de ofensivă, unde îşi mai doreşte întăriri.


„Ce e mulţumitor în jocul de azi e că am avut o siguranţă defensivă. UTA, chiar dacă într-adevăr nu a avut prima echipă, sunt jucători în lotul ei care au o valoare individuală bună, sunt nemulţumit că ratăm foarte foarte mult în continuare. Nu fructificăm ocaziile pe care le avem şi s-ar putea să avem de suferit. Suntem la penultimul joc, ar trebui să fim într-un ritm bun şi aici mă refer la atacanţi în primul rând şi să înscriem mai multe pentru că ne creăm situaţii. Mai avem un joc la Reşiţa, o echipă bună, apoi aşteptăm cu optimism jocurile de campionat, vom vedea ce va fi”, a declarat după meci Alexandru Pelici.

Acesta a vorbit şi despre revenirea lui Popovici: „Alex şi-a încercat şansa, am fost de acord cu asta… A revenit, se pregăteşte alături de noi şi va intra atunci când va merita. Mai avem nevoie de jucători, din punctul de vedere al antrenorului mai avem nevoie de doi-trei jucători de valoare, seniori, care să vină şi să crească valoarea lotului. Nu ştiu dacă e târziu, avem un lot omogen, 11-12 jucători care joacă de mult timp împreună. Nu-i târziu pentru că nu ne gândim să-i folosim din primul joc, dar apar accidentări… încă vedem că unele echipe transferă 7-8-9, aici e cu dus şi întors”.

Dintre tinerii noi, care nu au semnat înţelegeri cu clubul timişorean, Vlad Chera va fi probabil singurul păstrat. „Sunt câţiva care din păcate, să fim sinceri, nu pot juca. Sunt de perspectivă, alegerea va fi a lor, dacă vor dori să rămână în continuare să se antreneze alături de noi şi să crească alături de echipă şi să joace când le va veni rândul. Cei care nu mai sunt eligibili din vară nu cred că are rost să rămână să completeze lotul doar”, a conchis Pelici. Simian şi Istrătescu, tot în probe, sunt cei vizaţi de vorbele „principalului”.

Ionuţ Popa, care a avut iarna aceasta şi probleme de sănătate, nu a fost prezent la Timişoara. Arădenii au venit astfel şi cu antrenorul care se ocupă de juniorii prezenţi în teren. „Având în vedere că au fost foarte mulţi juniori în teren, născuţi în 2001, deci mai au un şi jumătate… Ca şi joc, ca şi efort, împotriva unei echipe bune, antrenate după părerea mea de un antrenor foarte bun, Alexandru Pelici, cred că în repriza a doua am reuşit să ne ridicăm la înălţimea adversarului, prima repriză a fost dominată în totalitate de Ripensia. Ca şi efort e mulţumitor… Cei care au venit de la prima echipă, Coulibaly, care pentru prima echipă e suspnedat pentru meciul de la Brăila, a făcut un antrenament foarte bun. Iuga, Ivan şi cu David Popa, am avut şi un jucător în probe, la sfârşit o să tragem concluziile, o să vorbim şi cu Miste (Ionuţ Popa), o să vedem dacă rămâne… Patru dintre tineri se pregătesc cu prima echipă non-stop, şi prin rotaţie Salka, Haloş, Gabvrilă, şi ei merg la antrenamente, Miculescu e vârful de generaţie clar, Hrezdac şi Isac au mai jucat până acum. Azi au făcut un joc mai slab, dar probabil pe fond de oboseală, au făcut multe antrenamente pe sintetic, sunt sigur că o să-şi revină”, a spus Sandu Gaica,

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.