Tehnologia și afacerile. ADR Vest, parteneră într-un proiect futurist

Tehnologia și afacerile. ADR Vest, parteneră într-un proiect futurist

0
DISTRIBUIȚI

ADR Vest a devenit parte a unui proiect european prin care se va promova implementarea tehnologiilor digitale în activitatea firmelor, dar şi în sectorul public.

Zece regiuni ale Europei, din opt țări, și-au unit eforturile pentru a explora potențialul pe care îl poate avea tehnologia digitală în dezvoltarea IMM-urilor. România, prin Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest, este parte a acestei inişiative, prin participarea la proiectul „DEVISE – IMM-uri din tehnologia digitală în sprijinul Strategiilor Regionale de Specializare Inteligentă”. Prin intermediul acestuia se doreşte facilitarea procesului de digitalizare la nivel regional, prin adoptarea de soluții tehnologice în rândul IMM-urilor și printr-un parteneriat între regiuni, factori de decizie, organizații de sprijinire a afacerilor, centre educaționale și actori din mediul privat. ADR Vest va dezvolta un plan de acțiune care va cuprinde măsuri de transformare digitală specifice Regiunii Vest. Prin proiect se va facilita contactul între dezvoltatorii de tehnologie digitală și potențiali utilizatori din industrie, în Regiunea Vest a țării și între regiunile europene partenere în DEVISE.


Vor fi organizate seminarii regionale, grupuri de lucru, evenimente tip business-to-business și business breakfast, schimburi de experiență și vizite de studiu.

Până în 2021, partenerii regionali și-au propus creșterea cu 15% a numărului de IMM-uri din tehnologia digitală, care oferă soluții inovative și generează astfel competitivitate în alte sectoare.

Partenerii DEVISE s-au reunit în zilele de 29 şi 30 ianuarie la Santander, în Spania, pentru lansarea oficială a proiectului, la care a participat și o delegație din partea ADR VEST. Această primă întâlnire a vizat digitalizarea industriei regionale, cunoașterea politicilor regionale și a actualelor tendințe tehnologice. A fost prezentată activitatea unor companii care implementează elemente ale industriei 4.0 și care s-au transformat prin digitalizare și au avut loc vizite de studiu în Regiunea Cantabria. Au fost vizitate Centrul Internațional de Antreprenoriat din Santander, Grupul de cercetare a sistemelor de transport de la Universitatea Cantabria, care oferă acces liber la datele de trafic pentru dezvoltarea de soluții informatice, și Telematics Engineering Group (GIT) – o inițiativă recunoscută la nivel internațional pentru expertiza în domeniul orașelor inteligente. ADR Vest își propune să faciliteze colaborarea partenerilor din regiune cu aceste grupuri de cercetare, în vederea dezvoltării de soluții pentru optimizarea traficului și a transportului public, pentru monitorizarea și reducerea nivelului de poluare.

Cei zece parteneri ai proiectului DEVISE sunt: ERNACT (Irlanda), Adunarea Regiunilor Nord si Vest (Irlanda), ADR Vest (România), Guvernul Regional Cantabria (Spania), Agenția de Dezvoltare Fomento San Sebastian (Spania), Asociația Agențiilor de Business (Bulgaria), Universitatea de Științe Aplicate din Seinajoki (Finlanda), Consiliul Districtual din Derry și Strabane (UK), Technopole din Laval Mayenne (Franța), Camera de Comerț Voka-Flandra (Belgia). Proiectul DEVISE este finanțat prin programul „Interreg Europe 2014 – 2020” și dispune de un buget de 1,6 milioane euro. Perioada de implementare este 1 iunie 2018 – 30 noiembrie 2022.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.