Timişoara Saracens începe primăvara fără un „veteran” al ultimilor ani. Campioana în...

Timişoara Saracens începe primăvara fără un „veteran” al ultimilor ani. Campioana în exerciţiu se pregăteşte de barajul pentru viitoarea ediţie a Challenge Cup

0
DISTRIBUIȚI
Gigi Militaru (centru)

Campioana României şi-a reluat săptămâna aceasta pergătirile, dar cu oameni în minus. Pe lângă jucătorii selecţionaţi în reprezentativa „Stejarilor”, Timişoara Saracens nu se va mai putea baza pe serviciile lui Gigi Militaru, pilier care, asemenea altor nume grele din sezoanele trecute, au ales să plece din Banat după încheierea contractului în ultima perioadă.

 „Plec de la Timișoara fericit și împlinit, recunoscător pentru o carieră frumoasă, pentru oamenii pe care i-am cunoscut în toți acești ani și pentru momentele minunate petrecute împreună. Mulțumesc colegilor și tuturor suporterilor care au fost alături de noi”, a spus Gigi Militaru (33 ani). Acesta a evoluat nu mai puţin de şapte ani pe Bega, luând parte la toate trofeele importante câştigate de ex-RCM în acest timp.

Saracens TM şi-a reluat pregătirea şi fără internaţionalii care în această perioadă sunt la lotul României pentru jocurile din Rugby Europe Championship.


E vorba de Căpăţînă, Simionescu, Vl. Popa, Zaharia, Fercu, Mureşan şi Lazăr. Duminică, „Stejarii” înfruntă Spania în deplasare.

SuperLiga se reia pentru „lei” cu restanţa din 9 martie de pe teren propriu cu „U” Cluj. Urmată de un joc la SCM Gloria Buză o săptămână mai târziu. Lucrurile devin însă mai interesante pe finalul lunii. Mai întâi timişorenii dispută finala Cupei României cu CSM Bucureşti, duel programat pe 23 martie, după amânarea nu fără discuţii de la finele anului trecut.

Enisei în calea „sarazinilor”

Echipa din Ronaţ va avea parte de o nouă primăvară cu greutate, atât pe plan intern, unde-şi va disputa cel puţin finala Cupei, cât şi pe plan internaţional. În calea elevilor lui Sosene Anesi pentru o nou participare în grupele Challenge Cup se află puternica grupare rusească Enisei STM din Krasnoiarsk. Duelul tur cu ruşii e progamat pe „Dan Păltinişanu” în 30 martie (ora 15). Iar pe 20 aprilie bănăţenii au meciul de pe Stadion Avangard din Krasnoiarsk, oraş aflat în sudul Siberiei.

„Sunt încântat și abia așteptăm întâlnirea cu Enisei, ce ne dă oportunitatea de a ne califica în sezonul 2019/20 al Campionatul European Challenge Cup. Vom întâlni Enisei pentru prima dată și va fi nu doar dur, ci și o mare provocare pentru toți cei implicați, căci trebuie să ne asigurăm că suntem bine de pregătiți, nu doar încântați. Enisei este o echipă puternică și greu de învins, dar am încredere și cred că jucătorii mei sunt pregătiți să urce spre nivelul următor, mai ales după experiențele din acest sezon al Chanllenge Cup, din care am învățat cu toții foarte mult. Atât eu, cât și echipa suntem foarte motivați să ne pregătim pentru această confruntare. Dar deocamdată trebuie să o luăm pas cu pas, săptămână cu săptămână, pentru a ne asigura că suntem în formă și pregătiți să jucăm rugby de calitate în partidele de baraj”, a declarat Sosene Anesi, „principalul” „sarazinilor”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.