Robu, criză de nervi pentru că nu a trecut un proiect imobiliar...

Robu, criză de nervi pentru că nu a trecut un proiect imobiliar controversat: „Pe domnul Idolu, PSD îl va schimba cât de curând, pentru că e o rușine”

0
DISTRIBUIȚI

Un nou scandal a izbucnit, astăzi, în timpul ședinței Consiliului Local Timișoara, după ce pe ordinea de zi, pentru a treia oară, a fost supus votului un proiect de hotărâre referitor la realizarea unui bloc pe str. Mareșal Constantin Prezan, beneficiar fiind SC Noua Casă Locuințe SRL. Concret, proiectul s-a referit la aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu (PUD) „Imobil în regim de înățime maxim S+P+3E cu spații comerciale, servicii și locuințe colective”.

Dan Idolu, liderul consilierilor locali PSD, a luat primul cuvântul, înainte ca proiectul să fie supus votului, pentru a întreba unde este arhitectul-șef al Primăriei Timișoara, iar Nicolae Robu i-a răspuns că are o problemă de sănătate, dar a trimis o persoană „competentă” în locul lui, pentru a oferi explicații. Astfel, șefa Biroului PUZ-uri a detaliat că „proiectul îndeplinește condițiile de legalitate din punct de vedere al urbanismului. Nu a fost făcută nicio modificare în proiect, dar legea prevede că mai poate fi supus votului”.

Consilierul local ALDE Laura Chindriș a precizat că este nevoie și de acordul vecinilor, însă reprezentantul biroului PUZ-uri a explicat că va fi nevoie de acordul vecinilor doar la faza de proiect tehnic pentru a fi avizat.

„PUD-ul există. Un PUD nu modifică un PUZ. Este a treia oară când se discută pe marginea acestui subiect”, a adăugat Dan Idolu.


Iritat că discuțiile nu se mai termină, Nicolae Robu a început să-l acuze pe consilierul local PSD că „vine cu toate aberațiile pe care i le-a pregătit personalul de la aeroport. Acei oameni îi pregătesc aceste tâmpenii de puncte de vedere pentru Consiliul Local Timișoara. Acest personaj doar ne răpește timpul, ședință de ședință. Nu se poate așa ceva”. Dan Idolu nu s-a lăsat mai prejos, precizând că „știu de anumite întâlniri cu unii oameni care fac presiuni inclusiv telefonice să se voteze acest PUD”. Pe de altă parte, primarul Robu a replicat: „știți care e miza aici, de fapt? Cineva important din PSD vrea să valorifice un teren din apropiere și pentru asta boicotează investiția până când obține prețul dorit, asta este toată miza aici”.

De asemenea, Dan Idolu i-a transmis primarului să lase „intimidările. Există această ordonanță care spune că un PUD nu poate modifica un PUZ. Ceea ce faceți dvs. este intimidare, vrăjeală, presiune, nu vreau să intru în jocul dvs. Veți vota o ilegalitate și trebuie să spuneți că vă asumați asta. Cred că prea mult se insistă pe acest PUD care modifică ilegal un PUZ și aduce un bloc în curtea unor oameni, cu intrare din dreptul unei stații de autobuz”. Robu i-a replicat că ar trebuie să-i fie rușine.

Șefa Biroului PUZ-uri a încercat să explice încă o dată că legislația din punct de vedere urbanistic ar fi respectată „în totalitate”.

În final, proiectul a fost supus votului, însă a picat, fiind doar 12 voturi pentru, nici măcar toți consilierii locali ai PNL nevotând controversatul PUD. Imediat, extrem de nervos pentru că nu a trecut proiectul, Nicolae Robu s-a ridicat de pe scaun pentru a oferi jurnaliștilor un document referitor la o promisiune de vânzare – cumpărare între două persoane fizice.   “Uitați promisiunea de vânzare – cumpărare, că dăm lucrurile în vileag. Există procuratură. Pe domnul Idolu, PSD îl va schimba cât de curând, pentru că e o rușine pentru PSD. Eu cer să se autosesizeze. Asta voi face de fiecare când simt că miroase ceva urât, cer să vină instituțiile statului”, a răcnit Nicolae Robu. Numai că votul împotrivă al consilierilor locali PSD a făcut că PUD-ul să pice și să infirme teoria primarului, care a fost unul dintre cei mai  aprigi susținători controversatului proiect imobiliar, că pesediștii au vrut să ajute un coleg să vândă proprietatea mai scump.

Foto: Virgil Simonescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.