Creștere pe piața imobiliară. Cum au evoluat prețurile la Timișoara

Creștere pe piața imobiliară. Cum au evoluat prețurile la Timișoara

2
DISTRIBUIȚI

Specialiștii de pe piața imobiliară anunță că vremea creșterilor spectaculoase de prețuri ale locuințelor a trecut. Piața româneasca a intrat într-un moment de stabilitate, creșterea lunară a fost insignifiantă, iar cea anuală de doar câteva procente.

Conform imobiliare.ro, în a doua lună din 2019 prețurile locuințelor au consemnat creșteri în majoritatea marilor orașe, dar vorbim de creșteri subunitare. Situația este similară și la nivel anual, nivelul actual al prețurilor nu este, per ansamblu, cu mult mai mare decât cel consemnat în perioada similară a anului trecut.

Astfel, la nivel național, suma medie solicitată pentru apartamentele disponibile spre vânzare la locuințe noi și vechi s-a majorat cu 0,3% în februarie, de la 1.229 de euro pe metru pătrat util, la finele lui ianuarie, până la 1.233 de euro pe metru pătrat util.


Față de aceeași perioadă din 2018, când o unitate locativă se vindea cu 1.197 de euro pe metru pătrat util, valoarea actuală este cu doar 3% mai mare. Această diferență redusă confirmă menținerea tendinței de stabilizare a pieței, resimțită și la nivelul prețurilor, spun reprezentanții portalului de specialitate.

La Timișoara este similară, prețurile cuantificate de imobiliare.ro arată o creștere ușoară, de 0,2%, a prețurilor în luna februarie, de la 1.227 la 1.230 de euro pe metru pătrat util; comparativ cu perioada similară din 2018. atunci, un apartament costa, în medie, 1.167 de euro pe metru pătrat util, diferența în plus fiind de 5,4%. În a doua lună din 2019, unitățile locative din blocurile vechi s-au apreciat cu 0,2%, de la 1.237 la 1.240 de euro pe metru pătrat, iar cele din cadrul noilor ansambluri rezidențiale au consemnat un plus de 0,5%, de la 1.183 la 1.189 de euro pe metru pătrat.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.